Πολιτική

16/05/2014 - 23:00

Συνέντευξη Στράτου Γεωργούλα: Ναι, αυτή την Κυριακή κάτι θα αλλάξει

style="text-align: justify;"> 
«Χρειάζεται μια δημοτική αρχή πραγματικά ανεξάρτητη από τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που μας οδήγησαν ως εδώ»
 
- Κύριε Γεωργούλα, τι περιμένετε για τις 18 Μαΐου;
«Αυτή την Κυριακή φεύγουν! Αυτή την Κυριακή δεν θα πανηγυρίζει ο Σαμαράς, που δήλωσε (όταν ήρθε στο νησί μας σαν κλέφτης) «θα σκίσετε» στον κ. Ξύδα. Δεν θα πανηγυρίζει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και η εναπομείνασα Ελιά του Βενιζέλου. Δεν θα πανηγυρίζουν αυτοί που υποστήριξαν τον Καλλικράτη, τα μνημόνια, τη μείωση μισθών και συντάξεων και την κατάντια της Λέσβου. 
Επίσης αυτή την Κυριακή δεν θα πανηγυρίζει το παλιό και γερασμένο, το φθαρμένο. Δεν θα πανηγυρίζουν οι δήθεν ανεξάρτητοι του κ. Γαληνού, εκπρόσωποι του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος, αυτοί που επιθυμούν να παραμείνουν στις θεσούλες που είχαν μέχρι τώρα. Οι γνωστοί παραγοντίσκοι που τάζουν χωρίς αντίκρισμά τα πάντα στους πάντες αγωνιώντας για την επαγγελματική και πολιτική τους επιβίωση.»
 
-Μπορεί πράγματι να αλλάξει κάτι;
«Ναι. Γιατί αυτή την Κυριακή θα πανηγυρίζει το νέο που έρχεται και θα νικήσει. Θα πανηγυρίζει η νεολαία που διψά για δουλειά και μένει στον τόπο της για να τον βελτιώσει. Θα πανηγυρίζουν εκείνοι που δεν πήραν ποτέ ούτε ένα ευρώ για την τσέπη τους, σε βάρος του λεσβιακού λαού. 
Θα πανηγυρίζει ο «Άλλος Δρόμος», ο δικός μας δρόμος, ο δρόμος των δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων της Λέσβου. Γιατί το αύριό μας δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν δεινόσαυρο της πολιτικής. Γιατί ήρθε η ώρα η διαπλοκή να φύγει. Και θα φύγει. Η εξουσία του τόπου ανήκει στο λαό του».
 
- Αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;
«Είμαστε σαφέστατα υπέρ της σταθερής και μόνιμης εργασίας και κατά των ευέλικτων μορφών εργασίας δουλεμπορικού τύπου. Οι νησιωτικοί δήμοι δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς των προσλήψεων και μπορούν να ζητήσουν νέο προσωπικό. Έτσι θα εκπονήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την προκήρυξη μόνιμου προσωπικού. 
Θα συστήσουμε Γραφείο Συμβουλευτικής και Στήριξης Ανέργων και να στηρίξουμε με κάθε μέσο τις πρωτοβουλίες για συνεργατικά εγχειρήματα και συνεταιρισμούς. Θα είμαστε αμείλικτοι στη διαφθορά, την ασυδοσία, τον παράνομο πλουτισμό στο Δήμο.
Δεσμευόμαστε για διαχείριση των απορριμμάτων και ανακύκλωση για έναν δήμο καθαρό, με την πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, του εξοπλισμού και των διαθέσιμων πόρων με πλήρη δημόσιο χαρακτήρα και χωρίς καμία αύξηση των δημοτικών τελών
Ο αγροτοδιατροφικός τομέας, το μεγάλο πλεονέκτημα της Λέσβου, θα αποτελέσει βασικό μοχλό συνολικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της περιοχής με τη στήριξη της δημοτικής Αρχής του κινήματος χωρίς μεσάζοντες, συνεργατικών παντοπωλείων, αγροτικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων, γυναικείων συνεταιρισμών, λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων.  
Για τουρισμό με στρατηγική κοινωνικής ανταπόδοσης, στήριξης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, με παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος και με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κάνοντας τη Λέσβο κέντρο γαστρονομικού, θερμαλικού, συνεδριακού τουρισμού και κρατώντας τις ακτές μας με δωρεάν πρόσβαση μακριά από τη καταπάτηση του μεγάλου κεφαλαίου.       
Κάνουμε τους ανθρώπους των χωριών μας ξανά αφέντες στον τόπο τους με τις αποφάσεις των λαικών συνελεύσεων των κοινοτήτων που θα είναι δεσμευτικές για το δημοτικό συμβούλιο»
Ολόκληρο το πρόγραμμα και οι τις θέσεις του «Άλλου Δρόμου» μπορείτε να τις δείτε στο http://oallosdromos.net/.
 
-Τι κατά την γνώμη σας πρέπει να σκεφτούν οι κάτοικοι της Λέσβου πριν την κάλπη;
Αυτό που πρέπει να σκεφτούν είναι ότι προτεραιότητα δική μας είναι οι ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα συμφέροντα που μας οδήγησαν σ αυτή την κατάσταση. Ότι χρειαζόμαστε μια αγωνιστική δημοτική αρχή που θα βάλει φραγμό σ όλα αυτά που έρχονται και θα αναλάβει το δύσκολο έργο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου. Εμείς δεν ερχόμαστε στο δήμο για να βρούμε δουλειά αλλά για να δουλέψουμε. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι όλοι εμείς στον «Άλλο Δρόμο» έχουμε δεσμευτεί πως μέρος της αντιμισθίας των αιρετών μας θα πηγαίνει σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Κανένας άλλος συνδυασμός δεν τόλμησε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.
Πολλοί αυτές τις ώρες θα σας χτυπήσουν την πόρτα, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί για να πάρουν την ψήφο σας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε Δήμαρχο και πολιτικές.
Καλούμε τους πολίτες της Λέσβου με το χέρι στην καρδιά να μας κοιτάξουν στα μάτια και να ψηφίσουν. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Εμείς δεν θα τους κοροϊδέψουμε. Εμείς δεν θα δεν θα τους προδώσουμε.
Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Στις 18 του Μάη αλλάζουμε την Λέσβο και τις ζωές μας. Είναι στο χέρι μας. 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!