Πολιτική

16/01/2023 - 10:20

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Βούλτεψη στη Λέσβο: ήρθε εν κρυπτώ για να δώσει εύσημα για τη Βάστρια

Για την επίσκεψη της κ.Βούλτεψη στη Λέσβο

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης κ.Βούλτεψη πραγματοποίησε εν κρυπτώ διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο. Ακόμα μια επίσκεψη για να δώσει τα εύσημα στον Δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία τους για την μετατροπή των νησιών μας σε «ασπίδα της Ευρώπης».

Ακόμα μια επίσκεψη στην οποία ακούσαμε πόσο καλά τα έχουν καμωμένα ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται το μεγαλύτερο «αναπτυξιακό έργο» της κυβέρνησης στη Λέσβο, η δομή της Βάστριας, ένα ανθρωπιστικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές Ευρωπαϊκών θεσμών για την καταπάτηση στην Ελλάδα των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, της ελευθεροτυπίας και συνολικά του κράτους δικαίου και η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς, όπως με την ανακοίνωση της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatović και την πρόσφατη Έκθεση του Human Rights Watch, η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να καταργεί προγράμματα φιλοξενίας (ΕΣΤΙΑ), να στοχοποιεί ανθρώπους και να ποινικοποιεί την αλληλεγγύη.

Η κ.Βούλτεψη είχε μάλιστα το θράσος να ταυτίσει όσους διαφωνούν με τη πολιτική της κυβέρνησης με την τουρκική προπαγάνδα όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία  «ασφαλή Τρίτη χώρα».

Η φύλαξη των συνόρων μας τηρώντας το διεθνές δίκαιο και η διεκδίκηση ενός Συμφώνου Μετανάστευσης με όρο την υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των χωρών της Ευρώπης, με αναλογική κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη, είναι η απάντηση απέναντι σε αυτούς που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο και τα νησιά μας σε «δεσμοφύλακες της Ευρώπης».

Μοιράσου το άρθρο!