Πολιτική

29/06/2021 - 19:01

ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιοί της Λέσβου ενοχλούνται από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί μας

Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη ενοχλεί...

Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που διοργανώνονται στο νησί της Μυτιλήνης φαίνεται ότι ενοχλούν...

  • Ενοχλεί το αντιΝΑΤΟϊκό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων και η πολιτική δράση που αναπτύσσουν διαχρονικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας που γεννά κρίσεις, φτώχεια, προσφυγιά. Ενοχλεί η πάλη  για καμία αλλαγή συνόρων, για καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλάδα, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Ενοχλεί η πάλη ενάντια στα κέντρα-φυλακές της ΕΕ, με ακύρωση όλων των συμφωνιών που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, ώστε να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους.
  • Ενοχλεί η πάλη για να αναπτυχθεί η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.
  • Ενοχλεί η συνδιοργάνωση του διημέρου με την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, τη νεολαία του μοναδικού κόμματος στην Τουρκία που αντιτάσσεται στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο εκφράζει την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας και εργαλειοποιεί το προσφυγικό για να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος και με την επίθεση σε Ασφαλιστικό και Παιδεία να είναι σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του «βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση», επιλέγει να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και εναντίον μιας κατάκτησης των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα περιφερειακά συμβούλια και τους τοπικούς δήμους.

Αξιοσημείωτο είναι πως, πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνωστοί ακροδεξιοί στο νησί, που χύνουν δηλητήριο σταθερά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε πείσμα τους, οι εκδηλώσεις και η συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10/7, θα γίνουν και θα στεφθούν με επιτυχία! Οι νέοι και οι νέες, οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, ο λαός και η νεολαία της Λέσβου, θα  βροντοφωνάξουν: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον».

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Οποιαδήποτε πολιτική νεολαία (εκτός από τους φασίστες) μπορεί να διοργανώσει φεστιβάλ ή άλλου είδους εκδηλώσεις ζητώντας υποδομές για τη διεξαγωγή τους,όπως γίνεται χρόνια τώρα, αρκεί να υπάρχει…

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Μοιράσου το άρθρο!