Πολιτική

25/04/2020 - 16:00

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: φταίει ο Κώστας Μπακογιάννης που δεν έφυγαν 1500 μετανάστες από τη Λέσβο

Με αφορμή την ακύρωση του προγράμματος μεταφοράς 1500 προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο που είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπισθούν προβλήματα σε ευάλωτες κατηγορίες από την πανδημία του κορονοϊού, ο Τομέας προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία προέβη στο παρακάτω σχόλιο:

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η ματαίωση μεταφοράς 1.500 προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από πρώτη στιγμή που έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία είμαστε θεατές στην ίδια θεατρική παράσταση με ψέματα και άλλες κοροϊδίες. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετέτρεψε το νησί μας σε τόπο εγκλωβισμού περισσότερων από 20.000 ανθρώπων και το ΚΥΤ της Μόριας, σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις επιλογές της, ο κ. Νότης Μηταράκης και οι κατά καιρούς υπεύθυνοι κατά τα άλλα προκάτοχοι του με συνεχή προσχήματα και υπεκφυγές, συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του Λεσβιακού λαού. 

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη «σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια προκειμένου να πετύχει την αναβολή έλευσης μεταναστών» στην εκλογική του περιφέρεια. Μ’ αυτή την πελατειακή ρουσφετολογική πολιτική  πορεύεται η Νέα Δημοκρατία.

Οι αυξανόμενες εντάσεις, η κοινωνική ανωμαλία που πρόσφατα βιώσαμε, έχουν ως ηθικούς αυτουργούς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα τον Υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη. 

Η πολιτική του εγκλεισμού και η άρνηση της μετεγκατάστασης των προσφύγων, είναι επόμενο να δημιουργούν συνεχείς εντάσεις.  

Απαιτούμε την άμεση μεταφορά 15.000 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη την επικράτεια. 

Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες. 

Δεν υπάρχουν νησιά δεύτερης κατηγορίας. 

Δεν υπάρχουν πολίτες υποτελείς. 

 

Οι κάτοικοι της Λέσβου δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα και δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις που τους ασκούνται προκειμένου  να αποδεχτούν τα κλειστά κέντρα φυλακές που ονειρεύεται να φτιάξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

----

 

Διαβάστε και αυτό: Σε δόσεις θα φύγουν οι 1500 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο.

 

Μοιράσου το άρθρο!