Πολιτική

23/06/2022 - 08:05

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατά Χριστόφα-ΠΑΣΟΚ με φόντο το "γάμο" στο Δήμο Μυτιλήνης

Για το "γάμο" στο Δήμο Μυτιλήνης Κύτελη –Μαμάκου--Ζαφειρίου έχουν ειπωθεί πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου το πάει ένα βήμα παραπάνω και βάζει στο στόχαστρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα που ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Μυτιλήνης. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση βγαίνει λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χριστόφα και πολλές ημέρες μετά το "γάμο". Μήπως τελικά η ανακοίνωση του Π. Χριστόφα τους χάλασε τα σχέδια... Και η ανακοίνωση περιλαμβάνει και τις εθνικές εκλογές ώστε κατά την πάγια τακτική να μπλέξουμε την αυτοδιοίκηση με την κεντρική πολιτική σκηνή.... Σίγουρα ο προοδευτικός κόσμος του νησιού δεν θέλει "κομματικά στρατιωτάκια". Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μόνον έκπληξη δεν προκαλεί η επισημοποίηση της σύμπραξης Κύτελη –Μαμάκου--Ζαφειρίου στον Δήμο Μυτιλήνης. Εξάλλου, στο πρόσφατο παρελθόν, οι παρατάξεις του κ. Μαμάκου και του κ.Ζαφειρίου, ψήφιζαν  όλες τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Κύτελη--Χατζηγιάννη. Την ίδια στιγμή, ο κ.Χριστόφας εξακολουθεί να συμπορεύεται με τον κ. Μουτζούρη, αποτελώντας πιστό και δεδομένο συνεταίρο του στην διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στηρίζοντας απόλυτα κάθε πολιτική του επιλογή συνυπεύθυνος σε όλα σαν αντιπεριφερειάρχης.

Προφανώς κι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Δεν γίνεται όμως να μην αναρωτηθούμε. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τί άποψη έχει για όλα όσα συμβαίνουν; Επικροτεί τη συμπόρευση κορυφαίων στελεχών του, με τις αυτοδιοικητικές Αρχές Κύτελη – Μουτζούρη; Αυτό το όραμα έχει για την αυτοδιοίκηση στο τόπο μας; Την σύμπραξη με τη δεξιά, ακόμη και την ακροδεξιά, με αντάλλαγμα κάποιες αντιδημαρχίες και αντιπεριφέρειες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέσβου, έχει απευθύνει έγκαιρα κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του τόπου μας, ώστε να συγκροτηθούν πλατιά δημοκρατικά και προοδευτικά αυτοδιοικητικά σχήματα από αξιόπιστα πρόσωπα, τα οποία θα φέρουν την αναγκαία πολιτική αλλαγή τόσο στους δύο Δήμους του νησιού μας, όσο και στη Περιφέρεια. Επ’ αυτού θα απαντήσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή δεν έχει χρόνο, χαριεντιζόμενο με τους Μουτζούρη – Κύτελη.

Όμως και σε κεντρικό επίπεδο, οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών. Κι εκεί το δίλλημα είναι απόλυτα σαφές. Ή πολιτική αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή άλλη μια χαμένη τετραετία, ακόμα πιο τραγική για την πατρίδα μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος του τόπου μας, ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Οι όψιμοι σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ;


ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή

Μοιράσου το άρθρο!