Πολιτική

03/05/2020 - 09:40

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προς Μηταράκη: το ζητούμενο είναι ο απεγκλωβισμός 15.000 ανθρώπων

 ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία 

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου- Λήμνου

 

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

 

Το πρωί της Κυριακής ο κύριος Μηταράκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια ενός νέου χώρου, που διέθεσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο ΚΥΤ της Μόριας, όπου θα γίνεται η ιχνηλάτηση για πιθανά κρούσματα κορονοϊού. 

Ο κ. Μηταράκης, αφού αγνόησε τις εκκλήσεις διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, της ίδιας της επιτρόπου εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίας Ίλβας Γιόχανσον,  για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ λόγω κορονοϊού, άφησε τους ανθρώπους στην τύχη τους. 

Μετά από ενάμιση μήνα καραντίνας, όπου 20.000 άνθρωποι ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες , αντιμετωπίζουν την απειλή της πανδημίας, έρχεται ο κύριος Μηταράκης να κάνει θριαμβευτική εμφάνιση, με πρόσχημα τα εγκαίνια και τη μεταφορά λιγότερων από 400 αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Φανταζόμαστε ότι θα κάνει και θριαμβευτικές ανακοινώσεις. 

Ας μας εξηγήσει όμως ο κ. Μηταράκης, πώς κατάφερε η κυβέρνησή του να παραλάβει το ΚΥΤ της Μόριας με 5.500 πληθυσμό και σήμερα να έχει πάνω από 20.000 και κυρίως ας μας ενημερώσει για το σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου, με αριθμούς και ημερομηνίες.

Περιμένουμε επίσης από τον κύριο Μηταράκη, να αντιληφθεί ότι δεν θα δεχτούμε καμία  κλειστή δομή-φυλακή που θέλει να μας επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ και  να σταματήσει να επιμένει. 

Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες με τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας θα γίνουν αυτή τη φορά με ανοιχτές πόρτες, ώστε να γνωρίζουμε τι προτάθηκε, ποιοι συμφώνησαν και ποιοι διαφώνησαν και να αποφύγουμε τις αλληλοαναιρούμενες διαρροές.

Ένα είναι το ζητούμενο από τον κύριο Μηταράκη για το καλό του τόπου μας: O απεγκλωβισμός 15.000 ανθρώπων. 

Μοιράσου το άρθρο!