Πολιτική

15/10/2019 - 18:18

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προς ΝΟΔΕ Λέσβου: αυτοί που μας χρωστούσανε θέλουν τώρα να μας πάρουν και το βόδι!

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στη ΝΟΔΕ Λέσβου:

Διαβάζοντας κανείς την απάντηση της ΝΟΔΕ Λέσβου καταλαβαίνει ότι αυτοί που μας χρωστούσανε θέλουν τώρα να μας πάρουν και το βόδι!

Επειδή ως αντιπολίτευση πήραν την κυβέρνηση  με ψέματα  και με κατασκευασμένες ειδήσεις  (fake news) νομίζουν ότι με τον ίδιο τρόπο θα κυβερνάνε κιόλας!

Αντί να απολογηθούν λοιπόν, για την άγνοια του Μητσοτάκη ή την εσκεμμένη δήλωσή του,  ότι «ένας αγρότης ο οποίος είχε εισόδημα 7.000 ευρώ, μέχρι σήμερα πλήρωνε φόρο 1.540 ευρώ. Τώρα θα πληρώνει 630. Δηλαδή θα έχει όφελος 910 ευρώ»  μας κάνουν και πλάκα από πάνω.

Ενώ οι  ίδιοι μας λένε στην ανακοίνωσή τους ότι το αφορολόγητο σήμερα, που θέσπισε ο Σύριζα και όχι αυτοί, αρχίζει από τα 8636 ευρώ και φτάνει έως τα 9550 ευρώ, επιμένουν ότι η δήλωση  του Μητσοτάκη πως ένας αγρότης με 7.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώσει 630 ευρώ φόρο είναι σωστή!  

Επειδή λοιπόν δεν ζούμε στην χώρα του Χάρυ Πόρτερ αυτό μόνο με ένα  τρόπο μπορεί να γίνει κι αυτός είναι να καταργηθεί το αφορολόγητο που ισχύει σήμερα!

Όσον αφορά την ειρωνεία τους για το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ για ένα αγρότη με τρία παιδιά και αφορολόγητες συγχρόνως όλες σχεδόν όλες τις επιδοτήσεις Πρώτου και Δεύτερου πυλώνα, τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Σύριζα παρέλαβε από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ένα φορολογικό νομοσχέδιο(Ν. 4172/2013)  που φορολογούσε τους αγρότες από το πρώτο ευρώ, στο αγροτικό εισόδημα, στις επιδοτήσεις  αλλά ακόμα και στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ! 

Τέλος εμείς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους επιχειρηματίες από τους αγρότες, που έχουν πράγματι διαφορετικό συντελεστή φορολόγησης. Δυστυχώς όμως όπως αποδείχτηκε αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Μητσοτάκης που αν μιλούσε μόνο για επιχειρηματίες και όχι για αγρότες δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Κι επειδή πάντα όπως λένε «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» θα περιμένουμε να δούμε και το φορολογικό που θα φέρετε στη Βουλή, γιατί αν και είσαστε τέσσερις μήνες στην κυβέρνηση από τα λόγια σας έχουμε ήδη χορτάσει!

Μοιράσου το άρθρο!