Πολιτική

09/01/2014 - 11:23

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Η κυβέρνηση εξαπάτησε το λεσβιακό λαό με το θέμα της αλλαγής του χωροταξικού στη Λέσβο.

Ό

πως όλα δείχνουν οδεύουμε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με το ίδιο απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», παρά τις κατά καιρούς, επίσημες διαβεβαιώσεις των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, για την αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού τουλάχιστον για το Δήμο Λέσβου.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και οι τοπικοί της παράγοντες λειτούργησαν ως «Μαυρογυαλούροι» και έμποροι ελπίδων, συντηρώντας έντεχνα και για πολλούς μήνες το θέμα, με διαρροές στο φιλικά τους τοπικά ΜΜΕ, που αποδείχθηκαν τελικά «έπεα πτερόεντα».
Ως Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου είχαμε εγκαίρως εκφράσει την ριζική μας αντίθεση στο Ν.3852/2010, γνωστό ως «Καλλικράτη», τον οποίο είχαμε καταψηφίσει και στη Βουλή. Είχαμε πει πως κύριος στόχος του, ήταν η συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης και η μετατροπή της σε τοπική διοίκηση και σε ιμάντα μεταβίβασης των κεντρικών μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης και τρόϊκας. Σ’ αυτή τη λογική ακραίο παράδειγμα ήταν και η αντίληψη ένα νησί – ένας δήμος, ειδικά για τη Λέσβο.
Αποδείχθηκε πως η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανη να πράξει ακόμα και το αυτονόητο. Να αλλάξει την απαράδεκτη χωροταξία του Δήμου Λέσβου.
Η δημοτική αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου, όφειλε να προχωρήσει στην προεκλογική της δέσμευση για δημοψήφισμα και όχι να εγκλωβιστεί στις δεσμεύσεις των κυβερνητικών μνημονιακών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Απ’ την άλλη πλευρά οι κυβερνητικοί βουλευτές κ.κ. Π. Βογιατζής και Ν. Σηφουνάκης δέσμιοι των μικροσυμφερόντων και των κομματικών τους δεσμεύσεων, αυτό που έκαναν τα τελευταία χρόνια ήταν να αναζητούν τρόπους προκειμένου να παραπλανήσουν το λαό, λέγοντας άλλα στη Λέσβο και ψηφίζοντας άλλα στο κοινοβούλιο.
Δυστυχώς οδεύουμε στις εκλογές του Μάιου, με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο. Σ’ αυτές τις εκλογές ο λαός έχει τη δυνατότητα σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη συγκυβέρνηση  γυρίζοντας τη πλάτη του, σ’ αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται, θα προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα της σε μια συνολική μεταρρύθμιση στο χώρο της αυτοδιοίκησης που θα περιλαμβάνει  και θα λύνει τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αυτοδιοίκηση δηλαδή την οικονομική της ανεξαρτησία, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, τη δημιουργία δομών στήριξης της κοινωνίας που καταρρέει κ.λ.π. Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα αντιμετωπιστεί και η χωροταξική δομή των δήμων όπου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα εξεταστεί η αναδιαμόρφωση των ορίων του «καλλικρατικού» δήμου Λέσβου, με βάση λειτουργικά και όχι ποσοτικά κριτήρια. Ο λαός της Λέσβου δεν μπορεί να περιμένει τίποτα πια, απ’ τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου»

Μοιράσου το άρθρο!