Πολιτική

27/10/2016 - 20:30

Σύριζα Λέσβου: Πολιτικό παιχνίδι κατά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κτηνιάτρου εκτροφής

yle="text-align: justify;">Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προσπάθησαν τόσο η Περιφέρεια όσο και η αυτοαποκαλούμενη «ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Λέσβου» να στήσουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι μέσω του κτηνιάτρου εκτροφής με στόχο να πλήξουν πολιτικά τον Σύριζα. 

Το σκηνικό είχε στηθεί ημέρες πριν, με την έκδοση οδηγίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας με την οποία ζητούσε τα ζώα που μεταφέρονται  για σφάξιμο στα σφαγεία του νησιού να είναι εφοδιασμένα με πιστοποιητικό υγείας από τον Κτηνίατρο εκτροφής!  
Ο κτηνίατρος εκτροφής θεσπίστηκε το 2014 από την  κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και  ο Σύριζα έδωσε μάχη στην Βουλή να μην ψηφιστεί ενώ στο πρόγραμμά του είναι η στελέχωση των κτηνιατρείων με επαρκές επιστημονικό προσωπικό  που θα εξυπηρετεί δωρεάν τους κτηνοτρόφους. 
Επειδή λόγω της μνημονιακής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει τώρα ενώ υπάρχει  άμεσα η ανάγκη να καταπολεμηθούν οι επιζωοτίες  (βρουκέλωση κ.λ.π) που πλήττουν την ελληνική κτηνοτροφία το ΥΠΑΑΤ εξέδωσε τον περασμένο  Μάιο ΚΥΑ με στόχο την αντιμετώπιση των επιζωοτιών  και τον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων κατά της βρουκέλλωσης. Τη σχετική δαπάνη αυτών των δράσεων την αναλαμβάνει το δημόσιο ορίζοντας μάλιστα την σχετική αμοιβή (1 ευρώ/εμβόλιο, 1,5 ευρώ/αιμοληψία, 2ευρώ/δειγματοληψία, 50 ευρώ ανά/εκτροφή, κ.α.).
Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου για να παίξει το πολιτικό της παιχνίδι σε βάρος του Σύριζα. 
Καλούμε την Περιφέρεια να απαντήσει. 
 
 ·     Γιατί το γεγονός της πληρωμής των κτηνιάτρων εκτροφής από το δημόσιο για τον  εμβολιασμό της  βρουκέλλωσης το απέκρυψε  στις ενημερωτικές συσκέψεις της, από τους κτηνοτρόφους; 
·         Γιατί η Περιφέρεια «σπρώχνει» τους κτηνοτρόφους στους κτηνιάτρους εκτροφής επιβάλλοντας τον εφοδιασμό  πιστοποιητικού υγείας στα ζώα που οδηγούνται στα σφαγεία όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτό δεν εφαρμόζεται ή το πιστοποιητικό δίνεται από τα δημόσια κτηνιατρεία; 
·         Γιατί αυτό το γεγονός οι «εκπρόσωποι» των κτηνοτρόφων το απέκρυψαν; Πως εκπροσωπούν κτηνοτρόφους αν προηγουμένως δεν τους ενημερώνουν σωστά; 
 
Η   αναγκαιότητά της άμεσης αντιμετώπισης του εμβολιασμού των κοπαδιών του νησιού μας για την βρουκέλλωση,  πηγάζει  και από το γεγονός της πιστοποίησης που πρέπει να έχουν οι εξαγωγές φέτας αλλά και από το γεγονός ότι  τόσα χρόνια τα προγράμματα καταπολέμησης της βρουκέλλωσης, όπως και της επιτήρησης του καταρροϊκού πυρετού,  δεν υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια. Σαράντα χρόνια που κρατά το πρόγραμμα  εμβολιασμού κατά της βρουκέλλωσης αν το 20% του ζωικού κεφαλαίου εμβολιάζονταν κάθε χρόνο το ζωικό κεφάλαιο του νησιού μας θα είχε εμβολιαστεί δέκα φορές!  
 
·         Γιατί λοιπόν τόσα χρόνια τα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου δεν είχαν αποτέλεσμα;
 
Τέλος έχουμε να πούμε ότι οι πρακτικές του παρελθόντος που προσπαθούν να αναβιώσουν και να διατηρήσουν οι πολιτικές και επαγγελματικές συντεχνίες, που χτίστηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες αναδεικνύοντας σε θεσμικές θέσεις Νομάρχες, Περιφερειάρχες, Δημάρχους και  Βουλευτές εξασφαλίζοντας ψήφους σε κόμματα και οικονομικά προνόμια σε λίγους δεν πρόκειται να περάσουν. Ο Σύριζα είναι αποφασισμένος να τα τελειώσει.   
 
 
Γραφείο Τύπου  ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ  Λέσβου 
 

Μοιράσου το άρθρο!