Πολιτική

15/11/2013 - 14:10

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα»

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα»

yle="text-align: justify;">Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Σαράντα χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν επιστρέφει πλέον ως απλή μνήμη, αλλά βιώνεται ως πραγματικότητα μέσα από τους αγώνες όλων των πληττόμενων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Μπροστά στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, μπροστά στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, μπροστά στο πραξικοπηματικό σφράγισμα της ΕΡΤ τα ξημερώματα της 7ης Νοέμβρη, μπροστά στην φασιστική απειλή και την εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας, ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου συμπυκνώνει έναν συνολικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Ξέρουμε πως το μέλλον που εμείς επιθυμούμε, όπως και η δημοκρατία την οποία συρρικνώνουν, δεν παραχωρείται από κανέναν, παρά μόνο κατακτιέται μέσα από αγώνες όπως έγινε πριν από 40 χρόνια. Απεργοί, απολυμένοι και απολυμένες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο σκληρό μνημονιακό καθεστώς, νέοι και νέες, εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως κομμάτι ενός πολιτικού σχεδίου ανατροπής αυτής της κυβέρνησης μέσα από τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Κυριακή, 17 Νοέμβρη 2013, 05:00 μ.μ., όλοι και όλες στην πλατεία Σαπφούς, στην πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι!

 


Νέοι και νέες ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
 

Μοιράσου το άρθρο!