Πολιτική

01/11/2013 - 17:43

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» ως απάντηση στις μνημονιακές αποφάσεις

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» ως απάντηση στις μνημονιακές αποφάσεις

yle="text-align: justify;">Να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής στα καταστήματα

Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα ακόμη μέτρο καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες ολόκληρου αιώνα.
Τα καταστήματα είναι άδεια από πελάτες όχι γιατί δεν είναι ανοιχτά αρκετές ώρες, αλλά κυρίως γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν λεφτά να ψωνίσουν! Αυτό το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων!
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους της Λέσβου σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 3/11/13, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Καλεί τους εμπόρους να μην δεχθούν το νέο μέτρο!

Ήδη στην περιοχή μας, τα παραδείγματα απλήρωτης και μαύρης εργασίας, απολύσεων και εργασιακής επισφάλειας, είναι αρκετά. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που θα κληθούν να δουλέψουν την Κυριακή στα πολυκαταστήματα, είναι ήδη απλήρωτοι εδώ και μήνες, είναι ήδη αρκετά τρομοκρατημένοι από τις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου συμπαραστέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απαντά στις μνημονιακές αποφάσεις "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ".

Καλούμε επίσης όλους και όλες σε συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχτεί για 6/11/13 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί.

Όλοι μαζί για να φύγει το μαύρο των μνημονίων από τις ζωές μας
 

Μοιράσου το άρθρο!