Πολιτική

08/05/2013 - 05:19

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: υποκρισία κυβερνητικών Βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: υποκρισία κυβερνητικών Βουλευτών

pan style="line-height: 1.538em;">Προφανώς ο νόμος 4 δις που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη τρικομματική στη Βουλή δεν είναι «νέα μέτρα», είναι η ίδια αποτυχημένη μνημονιακή συνταγή αφαίμαξης του ελληνικού λαού και γι’ αυτό ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης τον ψήφισε δίχως ενδοιασμούς. Αποδείχθηκε λοιπόν γι’ άλλη μια φορά πως οι «δήθεν» σκληρές δηλώσεις ότι τα προηγούμενα μέτρα του Νοεμβρίου που ψήφισε ήταν τα τελευταία , ήταν «στάχτη στα μάτια των πολιτών».

Ασφαλώς ίδια ήταν και η στάση του έτερου κυβερνητικού βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Παύλο Βογιατζή που ψήφισε και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο για «να σώσει τη χώρα», όπως είπε. Ελπίζουμε μόνο να διάβασε αυτή τη φορά το νόμο που ψήφισε, για να μη μας λέει μετά, πως δεν γνώριζε.

 Γιατί ο νέος νόμος μειώνει κι άλλο τον κατώτατο μισθό, ανοίγει το δρόμο για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και προβλέπει άγριες περικοπές και συγχωνεύσεις σχολείων στην Εκπαίδευση και μια ακόμη, νέα σειρά καταστροφικών μέτρων για το τόπο και το λαό.

Και είναι φανερό πως δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτε διαφορετικό από κυβερνητικούς βουλευτές. Για άλλη μια φορά δέσμιοι των μνημονίων της υποταγής και των εξαρτήσεων των κομμάτων τους, καταδικάζουν με τη ψήφο τους τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και τους πολίτες της, στην ανέχεια και την καταστροφή.

Έχουμε όμως να περιμένουμε πολλά από τον ίδιο το λαό: η αληθινή ελπίδα είναι στα χέρια του μέσα από τους αγώνες και την πίστη στη δύναμη του, μέσα από μια άλλη κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ χωρίς μνημόνια, υποτέλεια και εξαρτήσεις.

Ο λαός μπορεί και θα τα καταφέρει χωρίς αυτούς που αποφάσισαν ερήμην του.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!