Πολιτική

05/04/2011 - 15:53

Σύσκεψη για το Κέντρο στη Βρίσα

Στο γραφείο του Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2011 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφυκόπουλος, ο πρώην Αντιπρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου Μιχάλης Δερμιτζάκης, οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Κόλλας και Νίκος Σουλακέλλης, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Λέσβου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βατός και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Καπάρας. Αντικείμενο της σύσκεψης αυτής ήταν η επί νέων βάσεων τοποθέτηση του θέματος του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την απένταξη πέρυσι του όλου έργου με την ειδική κωδική ονομασία «Κατασκευή και λειτουργική ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Βρίσα-Λέσβου» από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ με απόφαση της τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφίας Θεολογίτου. Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου πραγματοποιήθηκε προ μηνός περίπου όμοια σύσκεψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία έλαβαν μέρος ο Αντιπρύτανης Θωμάς Σφυκόπουλος, ο

τέως Αντιπρύτανης Μιχάλης Δερμιτζάκης, ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός για το ίδιο αυτό θέμα, στην οποία ο Δήμαρχος ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως κύριος του ως άνω έργου, να ξεκινήσει εκ νέου την προσπάθεια επανένταξής του στο ΕΣΠΑ, με την αμέριστη βοήθεια της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στην άτυπη αυτή συνεδρίαση επαναβεβαιώθηκε η βούληση των εκπροσώπων όλων των προαναφερόμενων φορέων για την υλοποίηση του έργου αυτού με ενεργητική συμμετοχή της αυτοδιοίκησης του πρώτου και δεύτερου βαθμού στο νησί μας με τη δημιουργία ενός νέου Νομικού Προσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου θα μετάσχουν για πρώτη φορά οι ως άνω αυτοδιοικητικοί μηχανισμοί και τα δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβε την εκπόνηση της τακτοποίησης των νομικών, διοικητικών και οργανωτικών προϋποθέσεων της νέας αυτής προσπάθειας, η οποία θα έρθει προς έγκριση τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Λέσβου.

Από όλους τους παράγοντες τονίστηκε η μεγάλη σημασία από πανεπιστημιακή, εκπαιδευτική, οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή, τέλος, διάσταση για το νησί μας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Μοιράσου το άρθρο!