Πολιτική

21/09/2019 - 15:33

Σύσκεψη ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό - Οι τρεις αποφάσεις

Που κατέληξαν Μητσοτάκης και υπουργοί.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα που αφορούν τις προσφυγικές/ μεταναστευτικές ροές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, σε συνέχεια των μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 31 Αυγούστου 2019, αποφασίστηκε:

Α) Να συνεχιστούν τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών

Β) Να ενισχυθούν οι δυνάμεις του λιμενικού σε σκάφη και προσωπικό στο Ανατολικό Αιγαίο

Γ) Να αυξηθεί η εμπλοκή των εταίρων μας (Frontex – ΝΑΤΟ)

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν.Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης, Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Κουμουτσάκος και οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας Α. Στεφανής και παρά τω πρωθυπουργώ, Στ. Πέτσας και Ακης Σκέρτσος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

-----

Για άλλη μια φορά το ίδιο σκηνικό: σύσκεψη και μέτρα που δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται σπασμωδικά. Μέτρα όπως αναφέρουμε είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση και στις 31 Αυγούστου. Απ' αυτά τα μέτρα τι θυμόμαστε : την δήθεν αποσυμφόρηση του νησιού με την απομάκρυνση σε δομές εκτός νησιού 1500 ατόμων. Και μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός αναπληρώθηκε με τις νέες αφίξεις.  Είναι πλέον προφανές ότι πρέπει να δημιουργηθούν δομές σε όλη την Ελλάδα για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.  Όμως η Κυβέρνηση δεν αναφέρει τίποτα για αυτό! Οι τοπικές αντιδράσεις σε περιοχές με μεγάλη πολιτική επιρροή (σε σχέση με τα νησιά του Β. Αιγαίου ) στην Κυβέρνηση απαγορεύουν τέτοιες λύσεις. Και χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε η κατάσταση στη Λέσβο θα γίνεται για όλους ολοένα και πιο δύσκολη...

Μοιράσου το άρθρο!