Πολιτική

02/08/2011 - 14:06

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη-συνάντηση εργασίας στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, με θέμα την επικείμενη κατάργηση των Γραφείων Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Φυσικής Αγωγής, καθώς, επίσης, και άλλα θέματα εκπαιδευτικού προγραμματισμού ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Στη σύσκεψη, η οποία συγκλήθηκε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου προς τα στελέχη της εκπαίδευσης, συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, αρκετοί εκ των Σχολικών Σύμβουλων Προσχολικής Αγωγής, Αθμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Φυσικής Αγωγής και 1ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, ενώ, επίσης, παραβρέθηκε και ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Κεντρικός στόχος υπήρξε η αποτύπωση την αντικειμενικών αναγκών που αναδεικνύονται με γνώμονα τις αλλαγές στο πλαίσιο της διοικητικής δομής, της εκπαίδευσης μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων δράσεων, του θεσμού του Νέου Σχολείου και του ρόλου των Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις επιστημονικές και εμπειρικές τους γνώσεις αλλά και βελτιωτικές προτάσεις προς την κατεύθυνση της επίτευξης μιας ομαλότερης μετάβασης στα νέα διοικητικά σχήματα και της καλύτερης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Μοιράσου το άρθρο!