Πολιτική

20/02/2014 - 21:24

Σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η διαδικασία για σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας, το οποίο θα επεξεργάζεται τις πολιτικές για την στρατηγική καινοτομίας και την έξυπνη εξειδίκευση των προγραμμάτων της Νέας Περιόδου 2014-2020.

Η ανάγκη για σύσταση Περιφερειακού Συμβούλιου Καινοτομίας επισημάνθηκε τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τις εθνικές αρχές από το τέλος του 2013, με τη σημείωση ότι οι πολιτικές τις νέας περιόδου απαιτούν προσανατολισμό στις δράσεις καινοτομίας. Στην κατεύθυνση αυτή, διατυπώθηκε και η απαίτηση ύπαρξης ενός επιτελικού οργάνου, το οποίο θα επεξεργάζεται πολιτικές και θα διαμορφώνει το πλαίσιο υλοποίησης τους μέσα από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανάγκη είχε τονιστεί από το σύνολο των εμπλεκομένων στον σχεδιασμό, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που είχε γίνει στην Χίο το 2013.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου κ. Νάσος Γιακαλής, τόνισε για την διαδικασία αυτή που ξεκίνησε:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας που δημιουργείται στην Περιφέρεια μας, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της ανάγκης για προσαρμογή των προγραμμάτων της νέας περιόδου στις νέες πολιτικές. Εμείς ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θεωρούμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο επιτελικό όργανο με προσανατολισμό στις νέες απαιτήσεις και θα επεξεργάζεται προτάσεις για την πολιτική καινοτομίας στην νέα περίοδο 2014-2020. Η καταρχήν σύσταση του με μέλη από το πανεπιστήμιο, την ΠΕΔ και τους επαγγελματικούς φορείς κατά βάση θα διευρυνθεί στην συνέχεια με όλο και πιο αντιπροσωπευτικούς φορείς και αισιοδοξούμε ότι θα αποτελέσει το ισχυρό όχημα για την εφαρμογή των πολιτικών έξυπνης εξειδίκευσης».

Μοιράσου το άρθρο!