Πολιτική

11/11/2021 - 13:13

Συζήτησαν και είδαν την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Επίσκεψη ΚΚΕ/ Λαϊκής Συσπείρωσης

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του ΚΚΕ  σε χώρους Υγείας και Πρόνοιας, χθες, Τετάρτη, 10 Νοέμβρη, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γραμματέα Κώστα Ρήγα και με τους περιφερειακούς συμβούλους Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργο Αμπαζή της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καμπούρη και περιόδευσε στις κλινικές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο και τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν αυτές  τις μέρες που τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν φτάσει στα μεγαλύτερα επίπεδα της πανδημίας.

Το κλιμάκιο αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ και το ρόλο που πρέπει να παίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, που πρέπει να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με μόνιμο εξειδικευμένο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος, με σύγχρονο εξοπλισμό δωρεάν για όσους έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του.

Μετά την συνάντηση το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις κλινικές του νοσοκομείου μίλησε με τους εργαζόμενους μοιράζοντας ταυτόχρονα την ανακοίνωση-κάλεσμα του ΚΚΕ αγωνιστικής συμπόρευσης για την υγεία και τη ζωή του λαού. Τους παρότρυνε, δε, να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους και να παλέψουν  ώστε  να δυναμώσει ο αγώνας, οι διεκδικήσεις να αντιστοιχηθούν με τις ανάγκες για την υγεία του λαού, να παρθεί μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του Νοσοκομείου ώστε να μπορούν να παίρνουν κανονικά τα ρεπό τους και τις άδειές τους.

Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται μόνος του αλλά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναπτύξουν την αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και με εργαζόμενους σε άλλους χώρους γιατί τελικά τα προβλήματα είναι κοινά και διαχρονικά. Π.χ προβλήματα Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού μας αφορούν όλους.

Αντιμετώπισε, δε, την αγανάκτηση ασθενών του Νεφρολογικού τμήματος οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού. «Μας έχουν αφήσει με έναν γιατρό από τρείς που ήταν κάποτε. Υπάρχουν μέρες κατά την αιμοκάθαρση που δεν μπορεί να βρίσκεται μαζί μας γιατί βρίσκεται στην κλινική. Αυτό καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι και πόσο μεγάλη ανασφάλεια αισθανόμαστε. Κάντε κάτι. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».  

Μοιράσου το άρθρο!