Πολιτική

13/11/2021 - 13:15

Τα φασιστοειδή της Μυτιλήνης βεβήλωσαν την προτομή του ήρωα Μιχάλη - Ανακοίνωση από το ΚΚΕ Μυρογιάννη

 Καταγγέλλουμε τη βεβήλωση της προτομής του ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη  που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου Αγίας Ειρήνης. Τέτοιες ενέργειες γίνονται από υμνητές της χούντας και άλλα φασιστοειδή που έχουν μάθει να δρουν τη νύχτα, γιατί είναι θρασύδειλοι και η σαπίλα όλου του ντουνιά. Στη νύχτα και στις τρύπες τους, τους έχει καταδικάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα,  μέχρι να τους στείλει  οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με το σύστημα που τους γεννά. 

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού να δώσει μαχητικό παρόν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 17/11, στις 6.30 μ.μ στην πλατεία Σαπφούς.  Έτσι θα κρατήσουμε ζωντανό το σύγχρονο μήνυμα από την εξέγερση του ΄73, συνεχίζοντας την πάλη για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Έτσι θα τιμήσουμε και τον ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη, μαθαίνοντας και την ιστορία του αγώνα του, μέχρι την εν ψυχρώ δολοφονία του,  από τον  χουντικό αξιωματικό Ντερτιλή. 

Καλούμε την δημοτική αρχή, να αποκαταστήσει άμεσα το μνημείο. 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

up date Ανακοίνωση ΚΝΕ 

 

Η ΚΝΕ αποκατέστησε το μνημείο του Μυρογιάννη

Αμέσως μετά τη βεβήλωση του μνημείου του ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη από φασιστοειδή τη νύχτα, μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ το αποκαταστήσαμε.

Καλούμε τη νεολαία της Λέσβου να συμμετέχει μαζικά στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17/11 στις 18:30 στην πλατεία Σαπφούς!

Μοιράσου το άρθρο!