Πολιτική

21/03/2023 - 16:39

Τα Κέντρα Υγείας Καλλονής - Πολυχνίτου επισκέφθηκε ο Ιάσων Πιπίνης

Τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε δομές υγείας της Λέσβου.

«Κατέγραψα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, όπως είναι τα κενά που, όπως αναφέρουν, εντοπίζονται στις βάρδιες ασθενοφόρων. Έχοντας ως δεδομένο τις μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν στο νησί μας, για να φθάσει ένα ασθενοφόρο, θεωρώ πως είναι ωφέλιμο να γίνει μια συζήτηση για αναδιοργάνωση του συστήματος, ανάλογα με τις σημερινές ανάγκες», τονίζει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Ο κ. Πιπίνης συναντήθηκε και με τον συντονιστή του Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Δούκα Ζεϊμπέκη, με τον οποίον συζήτησαν την ενίσχυση που, όπως αναφέρει, έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό. «Το Κέντρο Υγείας Καλλονής για πρώτη φορά προμηθεύτηκε δυο μηχανήματα για υπερήχους, για γενική και για γυναικολογική χρήση, τα οποία θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

 

δ
Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι το νέο Κέντρο Υγείας που αναμένεται να αρχίσει να κατασκευάζεται τις επόμενες εβδομάδες στο Μανταμάδο, θα αποσυμφορήσει και το Κέντρο Υγείας Καλλονής. Θα ωφελήσει όλους μας», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Άκουσε τους κατοίκους στον Πολυχνίτο

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού συναντήθηκε με κατοίκους, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολυχνίτου, οι οποίοι του έθεσαν τα αιτήματα τους, τα οποία το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να κάνουν ευρύτερα γνωστά, μέσω και κινητοποιήσεων. «Άκουσα με προσοχή τους κατοίκους του Πολυχνίτου και δεσμεύτηκα να μεταφέρω αρμοδίως τα αιτήματα τους. Μου ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον ένα ακόμη πλήρωμα ασθενοφόρου, αλλά και κάλυψη θέσης παιδιάτρου. Είπα στους συμπολίτες μας ότι η κυβέρνηση, που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει κατά πολύ την κατάσταση στις δομές υγείας της Λέσβου, είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες. Προσωπικά θεωρώ ότι η ενίσχυση του συστήματος υγείας στη Λέσβο είναι η πρώτη π

Μοιράσου το άρθρο!