Πολιτική

04/08/2021 - 11:49

"Τα κρούσματα στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αποκαλύπτουν την γύμνια του συστήματος"

Τομεακή επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ:

Τα  καθημερινά αυξανόμενα  κρούσματα covid τον Αύγουστο στο νησί δεν  προέκυψαν ούτε ως κεραυνός εν αιθρία ούτε ως αποτέλεσμα μεμονωμένων  συμβάντων, όπως θέλει να παρουσιάζει η Κυβέρνηση την νέα εξάπλωση  της πανδημίας, ανάγοντας τα πάντα στην ‘’ατομική ευθύνη.’’  Αντιθέτως, καταδεικνύουν  τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, καθώς και των καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί για άλλη μια φόρα έχει αφήσει τα νησιά χωρίς τις αναγκαίες υποδομές υγείας, με ανύπαρκτη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρεία, κέντρα υγείας και νοσοκομεία. 

Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι το παράδειγμα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς τα πρόσφατα κρούσματα σε εργαζόμενους και ασθενείς, μαρτυρούν με τον πιο επιτακτικό τρόπο την γύμνια του συστήματος, μιας και δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι  εργαζόμενοι  καλούνται να δουλέψουν κάτω από άθλιες  συνθήκες εργασίας με ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας τους, τόσο των ίδιων όσων και των ασθενών. Η εντατικοποίηση της εργασίας τους αυξήθηκε, μιας και καλούνται να δουλέψουν διπλοβάρδιες για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της κλινικής που προέκυψαν, καθώς 6 εργαζόμενοι έχουν βγει σε καραντίνα, είτε επειδή νόσησαν, είτε επειδή είναι στενή επαφή με κάποιον που νόσησε. Γεγονός που φέρνει επί των ευθυνών τους  κυβερνήσεις και διοικήσεις  για την χρόνια υποστελέχωση σε υποδομές και προσωπικό της ψυχιατρικής κλινικής.

Άραγε, τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε να προσλάβουν  άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;

 Ως εδώ! κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού

Απαιτούμε:

    • Να ληφθούν όλα τα  ουσιαστικά και απαραίτητα μέτρα  για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών στην ψυχιατρική κλινική.
    • Να στελεχωθεί η κλινική  το ταχύτερο δυνατόν με τις αναγκαίες προσλήψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με μόνιμη σχέση, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

 

Μοιράσου το άρθρο!