Πολιτική

26/04/2018 - 06:28

Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύουν σε Μυτιλήνη και Μανταμάδο

 

Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι συνάντηση διεκδίκησης και αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Γι’ αυτό πλέον έχουν κατοχυρωθεί σαν θεσμός για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Αγκαλιάζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες χιλιάδων μαθητών που εκφράζονται μέσα από συλλογικές εργασίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια. Σε πολλές περιοχές της χώρας τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ συνδυάζονται με αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες!

Το Σάββατο 28 Απρίλη στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης και την Κυριακή 29 Απρίλη στο Πολύκεντρο Μανταμάδου θα πραγματοποιηθούν τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ. Με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!», δανεισμένο από τον Ισπανό συγγραφέα Μ. Θερβάντες, τα μαθητικά φεστιβάλ θα ταξιδέψουν στη Λέσβο με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκφραστούν συλλογικά με πολλούς τρόπους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Στην πόλη το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινά στις 17:30 με τουρνουά μπάσκετ 3on3 με σύνθημα "Πέτα τη μπάλα στο καλάθι όχι τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικα!".

Θα ακολουθήσει παιχνίδι γνώσης quizdom κατά των ναρκωτικών και άλλα πολλά!

Ακόμα, στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ομιλία- συζήτηση με θέμα “Φτώχεια, πόλεμος, προσφυγιά. Τι πάει στραβά;”. Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους μαθητές και άλλους νέους με τη συμμετοχή τους να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών- φασιστικών ομάδων απέναντι σε πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά στην πλατεία Σαπφούς. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να βροντοφωνάξουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους!

Μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ προβάλλονται οι αξίες του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης κόντρα στο ρατσισμό, τον ατομισμό, την απάθεια, τον ανταγωνισμό που καλλιεργεί το σύστημα σήμερα στους νέους και τις νέες.

Τηλέφωνο συμμετοχής στο 3on3: 698 608 5049

Σας στέλνουμε το spot των φετινών μαθητικών φεστιβάλ. Μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο https://we.tl/LVyZf9sMeK

Όπως επίσης σας στέλνουμε και την ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ για το περιεχόμενο του Μαθητικού Φεστιβάλ. Παρακαλούμε όπως δημοσιευτούν όλα μαζί

Μοιράσου το άρθρο!