Πολιτική

27/02/2019 - 09:42

Τελικά ο Σπύρος Γαληνός είναι υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ;

yle="text-align: justify;">Εδώ και χρόνια έχει παγειωθεί μια τακτική (που δεν είναι και τόσο λάθος... ) οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να εμφανίζονται ότι είναι "Ανεξάρτητοι" και ότι δεν έχουν στήριξη από κάποιο συγκεκριμένο κόμμα.

Κάπως έτσι λοιπόν έχει ξεσπάσει μια ιδιόμορφη αντιπαράθεση σχετικά με το αν ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβού ή Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός είναι υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr  αναφέρει:

 

Ακόμη ένας υποψήφιος δήμαρχος επιχειρεί να αποποιηθεί την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος καταγγέλλοντας «θεούς και δαίμονες», ωστόσο λίγους μήνες αργότερα (σ.σ. την Πρωτοχρονιά) άλλαξε γνώμη. Οι επαΐοντες περί τα της Λέσβου υποστηρίζουν ότι ο κ. Γαληνός είχε συνδέσει τυχόν υποψηφιότητα του με τη στήριξη των ΑΝΕΛ (όπως στις εκλογές του 2014) και του ΣΥΡΙΖΑ με το «σπάσιμο» των δήμων και προς αυτή την κατεύθυνση πίεζε το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, τα όσα αναφέρει στην επιστολή του στην aftodioikisi.gr, που στάλθηκε δύο ημέρες μετά από μία απλή αναφορά μέσα σε δημοσίευμα για το «σπάσιμο» των δήμων δείχνουν μάλλον όψιμη ευαισθησία και πρεμούρα.

Διαβάστε την επιστολή:

Σχετικά με σημερινή σας ανάρτηση που αναφέρει τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν προκύπτει από καμία επίσημη τοποθέτηση και φυσικά το διαψεύδουμε κατηγορηματικά.

Ο κ. Γαληνός, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του απηύθηνε υπερκομματικό κάλεσμα ενότητας προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Συγκεκριμένα, κάλεσε  όλους τους πολίτες και όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν εκ νέου την πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα του.


Σκόπιμα κατά καιρούς κάποιοι εμφάνιζαν και συνεχίζουν να τον εμφανίζουν με το ένα ή με το άλλο κόμμα όμως ο κ. Γαληνός, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητος. Αυτό γιατί όπως έχει δηλώσει κατ επανάληψη και η πολιτική του πρακτική αποδεικνύει, πιστεύει στην ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο της Λέσβου.

 

 

Απάντηση aftodioikisi.gr:



Όπως θα είναι ασφαλώς γνωστό στον δήμαρχο Λέσβου, αν οι δημοσιογράφοι έμεναν στις επίσημες ανακοινώσεις, τότε η δημοσιογραφία θα περιοριζόταν σε αναπαραγωγή δελτίων Τύπου και δηλώσεων, κάτι που πιθανόν να βόλευε τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γαληνού. Ωστόσο, η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να κάνουν ρεπορτάζ και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο στηρίζει τον κ. Σπύρο Γαληνό. Άλλωστε, η aftodioikisi.gr δεν είδε καμία αντίδραση του δημάρχου Λέσβου όταν στις 11.1.19 η Καθημερινή έγραφε σε ρεπορτάζ της: «Θυμίζουμε ότι ο κ. Γαληνός είχε παραιτηθεί από βουλευτής της Ν.Δ., εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ, αλλά κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και φαίνεται πιθανό ότι για την εκλογική του κάθοδο θα στηριχθεί τόσο από τους ΑΝΕΛ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

---------

Ας απαντήσουν και οι πολίτες....

Μοιράσου το άρθρο!