Πολιτική

12/10/2022 - 06:40

Το τερμάτισαν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου ... Το ψήφισμα παρωδία!!! Ευτελισμός Δημοτικού Συμβουλίου!

Αποκαλυπτικά τα όσα αναφέρει η Δημοτική Σύμβουλος κα Χρυσούλα Ζωγράφου: 

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ της Λεσβου καθώς και στην σελίδα του δήμου Δυτικής Λέσβου η πληροφορία ότι το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση 26.9.22 τάχα μου ψήφισε ομόφωνα ένα ψήφισμα για την πυρκαϊά στην δημοτική ενότητα Πολιχνίτου. 

 

Δεν θα μιλήσω για την αναγκαία ευαισθησία και υπευθυνότητα που θα έπρεπε να έχει επιδείξει η δημοτική αρχή στο θέμα της δασικής πυροπροστασίας ευθύς εξ αρχής. Κάτι που δυστυχώς δεν έκανε. 

 

Θα μιλήσω για τον ευτελισμό της λειτουργίας του δημοτικου Συμβουλίου εκ μέρους της όπου για παράδειγμα 

-Διευκρινιστηκές  ερωτήσεις δεν απαντώνται ( ας ρωτούσατε την υπηρεσία είναι η συνήθης απάντηση  ή το είπε η υπηρεσία δεν έχετε εμπιστοσύνη;!!) 

-Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι δεν κάλεσε όλους τους φορείς της Ερεσού στην σύσκεψη για το Αφεντέλη "γιατί δεν τους γουστάρει"! Η έκφραση δική του κατά την συνεδρίαση του δημοτικου Συμβουλίου χωρίς κανείς από τη δημοτική παράταξη του δημάρχου να ενοχληθεί.  Και άλλα ανάλογα. 

 

Αυτή τη φορά όμως το τερμάτισαν ( ή μήπως έχει κι άλλο πιο κάτω;;). 

 

Ένα θέμα όπως αυτό της πυρκαϊάς στη δημοτική ενότητα Πολιχνίτου, που μας συγκλόνισε όλους, έρχεται για συζήτηση ως αποκλειστικό θέμα δυό μήνες μετά το γεγονός στις 9 η ώρα το βράδυ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις ενεργειών που οφείλει ή θα όφειλε να κάνει η δημοτική αρχή προκειμένου να περιορισθεί ο κίνδυνος μιας άλλης. 

 

Το σχέδιο ψηφίσματος που επί του θέματος είχαμε υποβάλλει από τις 10.8.2022, λίγες μέρες δηλαδή μετά την καταστροφή, οι Βελουτσος, Τσάκου και Ζωγράφου  ο πρόεδρος δεν επέτρεψε ούτε καν να αναγνωσθεί!!! Η συνεδρίαση έληξε χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις. 

 

Και παρολ' αυτά λίγες μέρες μετά δόθηκε προς δημοσίευση και αναρτήθηκε στην σελίδα του δήμου ένα

" Ψήφισμα" που ταχα ψηφίστηκε ομόφωνα.!!! 

 

Στην έντονη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης και μπροστά στην επιμονή της να μας δοθούν τα πρακτικα της συνεδρίασης, λάβαμε από τον πρόεδρο την πιο κάτω απάντηση: έγινε λάθος! Στάλθηκε στα ΜΜΕ εκ παραδρομης!!! 

Σας  την προωθώ ακριβώς για του λόγου τω αληθές. 

Κανονικά , για λόγους ευθυξίας, θα έπρεπε να το έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος. Αφού όμως ως τώρα δεν το έκανε αισθάνομαι αναγκαίο να το κάνω εγώ. 

 

Ζωγράφου Χρυσουλα

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.doc 58.5 KB

Μοιράσου το άρθρο!