Πολιτική

20/09/2021 - 16:52

Θ. Βαλσαμίδης: Επιτάχυνση διαδικασιών για την δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Αμπελικό – Σταυρός

Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη στον Περιφερειάρχη για την επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Αμπελικό - Σταυρός. Στην επιστολή επίσης υπάρχει αναφορά και για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την δημοπράτηση άλλων 2 σημαντικών έργων για την βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το Πλωμάρι. Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου  κ. Κώστα Μουτζούρη

Κοιν: Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

 

Θέμα: Επιτάχυνση διαδικασιών για την δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του νέου  οδικού άξονα Αμπελικό – Σταυρός 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη

Επανέρχομαι στο θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Αμπελικό - Σταυρός Π/Υ 12 εκ. ευρώ, το οποίο είχαμε προγραμματίσει και έχει καθυστερήσει σημαντικά λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών των απαλλοτριώσεων. Σε συνέχεια της από 27.07.2021 σχετικής επιστολή μου, σας ζητώ να καταθέσετε άμεσα πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών για την υπαγωγή του εν λόγω έργου στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου 2882/2001 «Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων» προκειμένου να είναι εφικτή η άμεση δημοπράτηση του. Αυτό άλλωστε έγινε πρόσφατα και με τον οδικό άξονα Καλλονή – Πέτρα τον περασμένο Απρίλιο και το έργο δημοπρατήθηκε άμεσα. 

Κατά την γνώμη μου η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί και για 2 ακόμα σημαντικά έργα που αφορούν την βελτίωση της οδικής πρόσβασης στο Πλωμάρι. Πρόκειται για το έργο της κατασκευής της Παράκαμψης Αγ. Ισιδώρου Π/Υ 2,9 εκ. ευρώ, καθώς και το έργο της κατασκευής της Βελτίωσης τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού Παππάδου – Πλωμαρίου από τον Οικισμό της Πλαγιάς έως Λαγκάδα Π/Υ 4 εκ. ευρώ, τα οποία είχαμε δρομολογήσει, είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και έχουν ολοκληρωμένες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 

Η αναπτυξιακή σημασία των παραπάνω έργων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Λέσβου έχει πληγεί σοβαρά από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή των έργων στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου 2882/2001. Αυτός είναι κατά την γνώμη μου ο μόνος τρόπος για να μην χαθεί και δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την έναρξη υλοποίησης των έργων.

 

Με τιμή

 

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!