Πολιτική

10/08/2020 - 09:37

Θ. Βαλσαμίδης καλεί Ν. Μηταράκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την επέκταση της Μόριας

Δήλωση Θ. Βαλσαμίδη:

Καμία επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ούτε επέκταση της έκτασης, ούτε επέκταση της δυναμικότητας.

Απαίτηση όλων μας πρέπει να είναι:

  • Να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η αποσυμφόρηση του νησιού.
  • Καμία νέα δομή να μην κατασκευαστεί.
  • Να κλείσει η αυθαίρετη δομή του ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ.
  • Να θεσμοθετηθεί από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ το να μην υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάζονται ακίνητα από τις ΜΚΟ στα ακριτικά νησιά και να μετατρέπονται αυθαίρετα σε δομές φιλοξενίας.

H αριθ. 9938/06.08.2020 Υπουργική Απόφαση με την οποία χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής σε νέα έκταση συνολικής έκτασης 43,16 στρέμματα πλησίον της υφιστάμενης δομής, γεννά νέα ερωτηματικά και ανησυχία σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.    

Με επιστολή που απέστειλα σήμερα στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ζητώ να προσκληθεί το προσεχές διάστημα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νότης Μηταράκης προκειμένου να ενημερώσει δημόσια την τοπική κοινωνία σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου, να τεθούν υπόψη του όλα τα προβλήματα και να ζητηθεί να αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ακριβές χρονοδιάγραμμα ενεργειών. 

Καμία απόφαση δεν μπορεί να λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Καθαρές κουβέντες απ’ όλους, συνεργασία & ρεαλιστικές λύσεις. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε κάποια στιγμή από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει τα νησιά μας τα τελευταία χρόνια λόγω του μεταναστευτικού. 

 

Θ. Βαλσαμίδης

Μοιράσου το άρθρο!