Πολιτική

12/08/2019 - 18:54

Θ. Βαλσαμιδής προς Υπουργό Οικονομικών: να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ 2019 τα σεισμόπληκτα της Λέσβου

Τo αίτημα της απαλλαγής από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) και για το έτος 2019 για τα σεισμόπληκτα κτίσματα στο νησί της Λέσβου, έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και ασκών χρέη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα/// Αναλυτικά η σχετική επιστολή.

ΘΕΜΑ : Απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) και για το έτος 

              2019 για τα σεισμόπληκτα κτίσματα στο νησί της Λέσβου

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με τις διατάξεις της Παραγράφου 1 του Άρθρου 13 του Νόμου 4487/2017 θεσπίστηκε απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για τα έτη 2017 και 2018 για όσα κτίσματα, μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα επίκειται η έκδοση των εκκαθαριστικών για το έτος 2019 και τα προβλήματα για την αποκατάσταση των ζημιών παραμένουν κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας, κρίνουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο και παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) και για το έτος 2019 για τα σεισμόπληκτα κτίσματα στο νησί της Λέσβου.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο ΑΣΚΩΝ ΧΡΕΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Θεόδωρος Σ. Βαλσαμίδης

Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!