Πολιτική

29/02/2024 - 16:40

Θα γίνει αληθινή πεζοδρόμηση της Ερμού και του ιστορικού κέντρου ή άλλη μια σύσκεψη;

Από 15 Απριλίου και για 7 μήνες η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου

Ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων με θέμα τις πεζοδρομήσεις του ιστορικού κέντρου και της οδού Ερμού ενόψει της τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, Νίκου Καρασάββα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλης Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης συνοδευόμενος από μέλη του Συλλόγου, ο Πρόεδρος Στρατής Μπαλάσκας και μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρας & Κιόσκι «Κιρκινέτσι», μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας «ΑΣΠΙΔΑ», ο Διοικητής της Τροχαίας Μυτιλήνης Αστυνόμος Γεώργιος Λιάκος, εκπρόσωποι του Παραρτήματος Μυτιλήνης του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης Γιώργος Αυγουστίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις πεζοδρομήσεις, με διάκριση των περιπτώσεων όπου αυτή θα αφορά όλο το εικοσιτετράωρο και εκείνων όπου θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για συγκεκριμένο λόγο και σε αυστηρά ορισμένο χρονικό διάστημα, τόσο για το ιστορικό κέντρο όπως αυτό οριοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως, Αρχιπελάγους και Ερμού, όπως επίσης και για την οδό Ερμού από το ύψος της οδού Κορνάρου στην Επάνω Σκάλα έως την οδό Αγίου Θεράποντος, με εξαίρεση δύο τμήματα στο ύψος της Μητρόπολης και του Γενί Τζαμί, για την εξυπηρέτηση περιοίκων. 

Η πρόταση αφορά πεζοδρόμηση για όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με πιλοτική εφαρμογή κατά την περίοδο από τις 15 Απριλίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2024. Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι πρόκειται για πρόταση που βασίζεται σε συγκοινωνιακή μελέτη η οποία παραδόθηκε στον Δήμο Μυτιλήνης αυτό το διάστημα. 

Κατά τις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τα σχόλια και τις απόψεις τους πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις. Συμφώνησαν, ωστόσο, για την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων για την εφαρμογή της πεζοδρόμησης ως απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας του μέτρου, που έχει σαφή αναπτυξιακά οφέλη για την Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη διαβούλευσης, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των φορέων θα καταθέσουν τις θέσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό της πρότασης, που θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του Δήμου για έγκριση.

Μοιράσου το άρθρο!