Πολιτική

20/09/2020 - 12:48

Το "θαύμα" του Καρά Τεπέ, τα οικονομικά συμφέροντα και... οι πολίτες! - Το σχόλιο του Ταξιάρχη Βέρρου για τις τελευταίες εξελίξεις

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με σημερινή του ανάρτηση σχολιάζει το "θαύμα της Μυτιλήνης": πως χτίστηκε η νέα δομή του Καρά Τεπέ μέσα σε 3 ημέρες! Το "θαύμα" δε του Καρά Τεπέ είναι τόσο μεγάλο που κανείς δεν πήρε είδηση... Αυτή η έκτακτη ανάγκη τελικά κάνει θαύματα...

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου: 

Η ησυχία του Κυριακάτικου πρωινού, σου παρέχει την δυνατότητα να σκεφτείς λίγο πιο καθαρά. Θα γίνω πάλι κακός, αλλά τι πειράζει, είμαι ο "συνήθης ύποπτος". Μπαράζ ανακοινώσεων, άρθρων, αναρτήσεων.

Από ποιούς;

Από εκείνους που δεν αντελήφθηκαν την χερσαία αλλά και αεροναυτική επιχείρηση που εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια τους και πάνω από τα κεφάλια τους και που σε χρόνο ρεκόρ είχε σαν αποτέλεσμα την νέα δομή του Καρά Τεπέ. Θα μου πείτε, έκτακτη ανάγκη, οκ.

Αλλά τέτοια χωροταξία, τέτοιες παρεμβάσεις στο ανάγλυφο, τέτοια τάξις, δεν μπορεί. Φαντάζει εκτέλεση έτοιμου, από καιρό, σχεδίου. Έναν μανδρότοιχο πάμε να φτιάξουμε και μετράμε, χαράζουμε, διορθώνουμε, κάνουμε σχέδιο εφαρμογής, εν πάσει περιπτώσει, κάνουμε 2-3 μέρες προετοιμασία. Εδώ με 2-3 μέρες, στήθηκε ολόκληρη πόλη.

Αφού δε στήθηκε, άρχισαν οι προτάσεις. Εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζουν ότι οι πάντες έκαναν την δουλειά τους. Η κυβέρνηση απαλλάχθηκε από το αίσχος της Μόριας και έφτιαξε κάτι που από καιρό σχεδίαζε. Η τοπική αυτοδιοίκηση - εντάξει ένα τμήμα της, αλλά το κρίσιμο - εξυπηρέτησε την κυβέρνηση, έχει το αφήγημα ότι έκλεισε η Μόρια, περιμένει και τα οφέλη της σιωπηλούς συναίνεσης.

Οι "συνήθεις ύποπτοι", πάλι στην σέντρα. Λαικιστές, αδιάλλακτοι, επικίνδυνοι. Οι "έχοντες βλέψεις στο κοτέτσι" - όπου κοτέτσι, η επόμενη μέρα στο κυβερνών κόμμα- λαμβάνουν θέση, δίνοντας εξετάσεις κομματικής νομιμοφροσύνης. Οι σε αναμονή ευρισκόμενοι για μια θεσούλα σε νομικό πρόσωπο ή εταιρία - κανένα χιλιαρικάκι, όχι τίποτα σπουδαίο - χρυσή ευκαιρία για να υπερθεματίσουν.

Τα οικονομικά συμφέροντα της πόλης; Όσο πιο κοντά, τόσο πιο καλά.

Α, υπάρχουν και οι πολίτες, τους ξέχασα. Ποιός τους υπολογίζει, μωρέ αυτούς. Ζαλισμένοι, απογοητευμένοι, μη ξέροντας πλέον τι να πιστέψουν.Θα ακούσουν προτάσεις να πάει το νέο κέντρο σε κανένα Άη Λιά ή στο μέσον κανενός δάσους και θα ηρεμήσουν. Μετά θα το ξεχάσουν και όλα καλά.

Καλημέρα σας.

Υ. Γ. Η αλήθεια μερικές φορές είναι πικρή αλλά και επικίνδυνη να την λες. Αλλά κάποιος πρέπει να την πει.

 

Ταξιάρχης Βέρρος

Μοιράσου το άρθρο!