Πολιτική

23/01/2014 - 14:38

Θέματα συζήτησης της Πολιτικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
Τη Τετάρτη 22 Γενάρη συναντήθηκε η Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Λέσβου στη τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:
- η οργάνωση ημερίδας για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη Λέσβο. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη με ομιλητές τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γραμματέα της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρώην Ειδικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Δανέλλη. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.
- η κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα σε όλο το Β.Αιγαίο. Μόλις δέκα ημέρες μετά από την επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη Βουλή για τη νησιωτική πολιτική και την απάντηση του Υπουργού ότι όλα βαίνουν καλώς στην ακτοπλοία, η σύνδεση της Ικαρίας, της Σάμου, της Λήμνου και του Αη Στράτη με τη πρωτεύουσα, αλλά και η σύνδεση των νησιών του Α.Αιγαίου με τη Β.Ελλάδα παραμένει σε απαράδεκτα επίπεδα με συνεχείς ακυρώσεις ή αλλαγές δρομολογίων και τραγικές συνθήκες ταξιδιού χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός και ιδιαίτερα αυτών που ενώ οφείλουν να προστατεύσουν το δικαίωμα των νησιωτών στη μετακίνηση και των νησιών στην ανάπτυξη παραμένουν παρατηρητές δράσης συμφερόντων, παρεμβαίνοντας επιλεκτικά.
- τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη προκυμαία της Μυτιλήνης για την απελευθέρωση των δημόσιων χώρων από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών και ειδικά αυτών με προβλήματα κινητικότητας, αλλά και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης. Η παρέμβαση της υποψήφιας για τη Περιφέρεια Β.Αιγαίου Χ.Καλογήρου, υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης, ενώ ως Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης οφείλει να τηρεί την νομιμότητα, προμηνύει για πως θα συνεχίσει να κυβερνάται αυτός ο τόπος αν δεν υπάρξουν ανατροπές.
 

Μοιράσου το άρθρο!