Πολιτική

13/07/2022 - 13:15

Θεόδωρος Βαλσαμίδης: Αξιοποιήστε την ευκαιρία για βελτίωση της οδικής ασφαλείας στους δρόμους των νησιών της Περιφέρειας

Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη στον Περιφερειάρχη

Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου   κ. Κώστα Μουτζούρη

«Υλοποίηση επεμβάσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»

 

κ. Περιφερειάρχη,

Με την αριθ. πρωτ. 43972/01.07.2022 Πρόσκληση του, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τις Περιφέρειες της Χώρας να υποβάλλουν προτάσεις για την χρηματοδότηση επεμβάσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ο συνολικός Προϋπολογισμός της Πρόσκλησης είναι 225 εκ. ευρώ, η χρηματοδότηση είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι 29 Ιουλίου 2022.

Για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών μας, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. είχε καταγράψει 417 θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (Μ.Ο.Α.) με βάση τα τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και έχει εκπονήσει μελέτες για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στα εν λόγω οδικά τμήματα, τις οποίες ζητήσαμε και παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το Φθινόπωρο του 2016. Μεγάλο μέρος των παρεμβάσεων αυτών έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο των έργων συντήρησης – βελτίωσης του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου που υλοποίησαν μέχρι σήμερα οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Υπάρχουν προφανώς και παρεμβάσεις που υπολείπονται.

   Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να αξιοποιηθεί η δυνατότητα που δίνεται στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, προτείνω να κατατεθεί πρόταση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που να περιλαμβάνει τα έργα που δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί με βάση τις μελέτες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., ενώ θα μπορούσαν να προστεθούν και επεμβάσεις σε άλλα επικίνδυνα σημεία που έχουν καταγράψει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια.  

Η ευκαιρία που δίνεται δεν πρέπει να χαθεί.

Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση.

 

Με τιμή

 

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!