Πολιτική

23/12/2022 - 16:51

Θλίψη στη Λέσβο - Τι είπαν για τον Σπύρο Γαληνό

Σε ηλικία 70 ετών - Όλες οι ΑΝΑΝΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Λέσβου την περίοδο 2014-2019 Σπύρος Γαληνός έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Έφυγε από τη ζωή στις 2 το μεσημέρι ο πρώην Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το βιογραφικό και η πορεία του εκλιπόντος:

Ο Σπύρος Γαληνός γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1952 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Ανέπτυξε αθλητική δραστηριότητα ως κολυμβητής και ως παίκτης του πόλο στο Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης (ΝΟΜ). Διετέλεσε προπονητής, μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος του ΝΟΜ.

Το 1990, το 1994 και το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης. Το 2002 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντινομάρχη για το Νομό Λέσβου.

Το 2009 εξελέγη βουλευτής Λέσβου, Λήμνου και Αϊ-Στράτη, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στη Βουλή εκπροσώπησε τη Λέσβο δίνοντας φωνή και δύναμη στον απλό πολίτη. Μέσα σε δυόμιση χρόνια θητείας εργάστηκε εντατικά για την προώθηση ζωτικών θεμάτων του νομού Λέσβου. Πρώτος αποποιήθηκε τα βουλευτικά προνόμια και τη βουλευτική ασυλία ενώ η παρουσία του στο Κοινοβούλιο ήταν έντονη και ασυμβίβαστη.

Τον Ιούνιο 2013 εξελέγη Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για τη Δημαρχία του Δήμου Λέσβου, παραιτείται της θέσης στην οποία βρίσκεται, με σκοπό να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο νησί. Τον Μάιο του 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λέσβου. Τον Οκτώβρη του 2014 εξελέγη πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Βόρειου Αιγαίου.

Ο Σπύρος Γαληνός, ήταν γιος του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και επί σειρά ετών βουλευτή νομού Λέσβου Μίμη Γαληνού. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Γαλετάκη και έχουν δύο γιούς.

Η κηδεία του Σπύρου Γαληνού θα γίνει  το Σάββατο  24 Δεκεμβρίου  στις 14:30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσομαλλούσας.
Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του πρώην Δημάρχου αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στους Συλλόγους Αιμοδοτών του νησιού και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

Η τελευταία ανάρτηση του Σπύρου Γαληνού στα social media την ημέρα της ονομαστικής του εορτής:

δδ

 

Η ανάρτηση του γιου του Μίμη Γαληνού:

Σήμερα έφυγες από κοντά μας , μπαμπά και καλύτερε μου φίλε. Μετά από μια άνιση μάχη τα τελευταία 5 χρόνια, αποφάσισες να ξεκουραστείς. Είμαστε περήφανοι για σένα και η παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω σου μεγάλη. Καλό παράδεισο. Θα μας λείψεις

 

ΑΝΑΝΟΙΝΩΣΕΙΣ 

  • Από τον Δήμο Μυτιλήνης:

O Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκαν μόλις τώρα τον θάνατο του Σπύρου Γαληνού, γεγονός που μας γέμισε πίκρα και θλίψη, για τον φίλο, τον συνάδελφο, τον αγωνιστή που αφιέρωσε όλη του την ζωή υπηρετώντας τον πολίτη και τον τόπο, δεσμεύοντας όλους εμάς, τιμώντας την μνήμη του, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα μεγάλα και τα σπουδαία που πάλεψε σε όλη του την ζωή.

Σε ευχαριστούμε Σπύρο για την παρακαταθήκη αρχών και αξιών που μας άφησες.

Καλό σου ταξίδι.

 O Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ανακοινώνουν ότι απέχουν από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μυτιλήνης, ως απλή ένδειξη σεβασμού στο βαρύ πένθος από τον θάνατο του μεγάλου εκλιπόντος Σπύρου Γαληνού.

 

 

  • Απόφαση Δήμου Μυτιλήνης

ΑΠΟΦΑΣΗ 366/23-12-2022 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 Ψήφισμα για το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα συντάσσει το παρακάτω ψήφισμα:

«Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη στο άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, και αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στον άνθρωπο που διακρίθηκε μέσα από τις θέσεις που κατείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, εγκρίνει:

1. Να κυματίσει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχείο Μυτιλήνης

2. Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία

3. Να κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο Μυτιλήνης

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

5. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος

6. Να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δήμου Μυτιλήνης».

  • Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η Περιφερειακή Αρχή εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους γιά τον χαμό του Σπύρου Γαληνού.

Ο εκλιπών υπήρξε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου. Από σήμερα η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο είναι φτωχότερα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι φίλε Σπύρο...

 

  • Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα - Περιφερειακός Σύμβουλος / Υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης 

Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σπύρου Γαληνού.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό ως έναν άνθρωπο που μέσα από γενναίες μάχες, που έδινε μέχρι και την τελευταία στιγμή, πρόσφερε στον τόπο μας και έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του σε αυτόν.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Δήμαρχε!

  •  Από την Αναστασία Αντωνέλλη - Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου (και Αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Σπύρου Γαληνού)

Έφυγε μα δεν έφυγε..Οι ήρωες ζούν για πάντα στην καρδιά μας. Ο Σπυρος Γαληνός μοναδικός κυβερνητικός βουλευτής που καταψήφισε το μνημόνιο με τον πατριωτισμό και την πλέρια αγάπη του στον Άνθρωπο ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής , μας έδωσε Ελπίδα σε μια σκοτεινή εποχή και απέδειξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά ήρωες. Τυχερή που τον γνώρισα, Τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί Του. Τυχερός ο ίδιος που απόλαυσε τόση αγάπη απο την οικογένεια του και απ όλους όσους τον αγαπήσαμε. Κουράγιο σε όλη την οικογένεια του

Καλό παράδεισο Σπύρο ΜΑΣ, αγαπημένε, εξοχότατε όπως μου άρεσε να σε αποκαλώ πειράζοντας, μιας και η ευγένεια και το ήθος σου ήταν μιας άλλης εποχής Και: ακόμα κι αν φύγεις στην άκρη του κόσμου, θα είσαι πάντα δικός μας, θα είμαστε πάντα μαζί γιατί θα είναι η ψυχή μας το τραγούδι της ερήμου που θα σ ακολουθεί.

 

  • Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης

Ο ΝΟΜ πενθεί βαθιά σήμερα με την απώλεια του Σπύρου Γαληνού.

Μεγαλος Αθλητης, πρόεδρος και ενεργό μέλος της οικογένειας μας.

Εκ μερους του ΔΣ του ΝΟΜ Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

  • Αποστόλης  Παρασκευόπουλος  (εθελοντής, ομάδα ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ)

Σήμερα η Λεσβος πενθεί.

Δεν θα ξεχάσω όταν με πήρε τηλέφωνο το 2015 τις στιγμές της μεγάλης προσφυγικης ροής τοτε στο νησι.

Με το που μπήκα στο γραφείο του θυμάμαι σηκώθηκε και αντί χειραψίας με πήρε μια μεγάλη αγκαλια λέγοντάς μου ότι είναι πολύ περήφανος που με γνωρίζει από κοντά.

Θυμάμαι ότι μου είπε να υπολογίζω σε αυτόν σε ότι βοήθεια χρειαστούμε στην Συκαμια. Ήρεμος, ευγενικός και καλόκαρδος.

Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

  • Από τον Δήμος Δυτικής Λέσβου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου δυτικής Λέσβου, στην αγγελία του θανάτου του τέως Δημάρχου Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 23 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του τέως Δημάρχου, καλού οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου Σπυρίδωνα Γαληνού.
  2.  Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του.
  3. Να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ως νεοσύστατος Δήμος που προήλθε από τον ενιαίο Δήμο Λέσβου και τιμές εν ενεργεία Δημάρχου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.
  4. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα.
  5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  6. Nα κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο.
  7. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

  • Νομαρχιακή Επιτροπή  Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Βουλευτή και Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Σπύρος Γαληνός υπηρέτησε το νησί μας, σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, κερδίζοντας παρά τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τον σεβασμό κάθε πολίτη.

 

  • ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για το θάνατο του τέως δημάρχου, Σπύρου Γαληνού, στην οικογένειά του και στους οικείους του.

 

  •  Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του τέως Δημάρχου Σπύρου Γαληνού.

Στη μεγαλύτερη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, πάλεψε για τη Λέσβο ανθρώπινα, πάντα με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, κάνοντας τα αδύνατα για να βοηθήσει το νησί μας να αντιμετωπίσει προβλήματα δυσανάλογα των δυνάμεών του.  Θα τον θυμόμαστε πάντα. Καλή δύναμη στην οικογένειά του.

 

  • Κώστας Αστυρακάκης (Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης - πρώην Αντιδήμαρχος Λέσβου , συνεργάτης Σπύρου Γαληνού) 

Θλίψη και οδύνη από το θάνατο του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη (αφού για πέντε περίπου χρόνια ήμουν Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής που ηγείτο) Σπύρου Γαληνού. Τελικά αυτό που ενώνει τους ανθρώπους και δίνει στη σχέση τους αγάπη και αλληλοεκτίμηση είναι η ανθρωπιά και η δυνατότητά τους να συνεργάζονται – ας ανήκουν και σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες-. Ο Σπύρος ήταν άνθρωπος πάνω απ’ όλα, ευαίσθητος, πράος αλλά και σώφρον , νηφάλιος και ψύχραιμος όταν χρειάστηκε -εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης- να κρατήσει τον τόπο όρθιο με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Δεν κρύφτηκε ποτέ. Ήταν παρόν σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε ο τόπος και έδινε λύσεις, όταν ακόμα και ο κρατικός μηχανισμός αδυνατούσε να ανταπεξέλθει.

Το νησί ήταν τυχερό που αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο είχε Δήμαρχο τον Σπύρο Γαληνό. Με την αλληλεγγύη, την αποτελεσματικότητά του και τη διεκδίκηση λύσεων, διαφήμισε το νησί στην παγκόσμια ελίτ και στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Παράλληλα, δρομολόγησε σημαντικά έργα για το νησί. Μιλώντας πριν από λίγο με κορυφαίο στέλεχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής για τη στάση που θα κρατήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, ειπώθηκε από τη μεριά του – και συμφώνησα απόλυτα- να ονομαστεί και το κολυμβητήριο «ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ» αφού εκτός από την ευεργετική για τον τόπο πορεία του στα κοινά, στα νιάτα του διέπρεψε ως αθλητής του πόλο αλλά και προπονητής. Το κολυμβητήριο εξάλλου είναι ένα από τα έργα που εκείνος έχει δρομολογήσει.

Στα παιδιά του Μίμη και Νίκο, στην Ελεάνα τη σύζυγό του, στην Αγγέλα και σε όλους τους οικείους του τα συλλυπητήρια της οικογένειάς μου. Να τον θυμόμαστε όλοι πάντα με αγάπη.

 

  • Δημοτική Παράταξη "Με Πυξίδα τον Πολίτη"

Η Λέσβος σήμερα αποχωρίζεται έναν ωραίο ΑΝΘΡΩΠΟ.

 Το νησί μας ευτύχησε να έχει δήμαρχο της τον Σπύρο Γαληνό, σε μια εποχή που δοκιμαζόταν η ανθρωπιά μας.
Σε μια εποχή που σαν κοινωνία χωριστήκαμε στα δύο.
Από τη μια πλευρά αυτοί που συνέτρεξαν και αγκάλιασαν το κύμα των δυστυχισμένων ανθρώπων που ο πόλεμος και η πείνα τους έδιωξε από την πατρίδα τους, και από την άλλη αυτοί που έβγαλαν όλο το μίσος απέναντι στην ανθρώπινη δυστυχία στο όνομα της δήθεν εθνικής  καθαρότητας.
Και ο Σπύρος Γαληνός στάθηκε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας και της ζωής, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε πολιτικό    κόστος.  .
Το 2015 και τα επόμενα χρόνια η Λέσβος έγινε γνωστή σε όλη την υφήλιο για την ανθρώπινη συμπεριφορά της απέναντι στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, ανεξάρτητα από φυλή, το θρήσκευμα, τη χώρα καταγωγής και προέλευσης.
Και αυτό το οφείλει στον μέγιστο βαθμό στον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό.
Ας είναι απαλό το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

 

  • Χρήστος Τσιβγούλης Πρόεδρος Κώμης

Ημέρα θλίψης η σημερινή γιατί έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός άνδρας, με ήθος και αξίες που ποτέ δεν απαρνήθηκε για να εξυπηρετήσει το ατομικό οικονομικό η πολιτικό συμφέρον του. Άνθρωπος με όραμα για τον τόπο του που η μοίρα τον όρισε να διαχειριστεί την Λέσβο κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Κράτησε το τιμόνι του νησιού μας εκείνες τις μέρες του τυφώνα με τρόπο που έσωσε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας ενώ παράλληλα κατάφερε να κρατήσει τη Λέσβο όρθια σε όλα τα επίπεδα. Καλό ταξίδι Σπύρο Γαληνέ. Η Ελλάδα είναι πιο φτωχή από σήμερα, όμως η παρακαταθήκη των ιδεών και των αξιών σου θα κρατάει την μνήμη σου ζωντανή σε όλους εμάς.

  •  Πάνος Πίτσιος (πρωην Πρόεδρος Κοινότητας Μυτιλήνης, συνεργάτης Σπύρου Γαληνού)

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε παραμονές Χριστουγέννων, η ξαφνική απώλεια του πολύ καλού μας Φίλου, του συναθλητή, του προπονητή, του συνεργάτη, του Δημάρχου Λέσβου (2014 - 2019), του Ανθρώπου Σπύρου Γαληνού.

Παρόλο ότι η υγεία του ήταν άκρως επιβαρυμένη, ούτε που μπορούσα να φανταστώ, ότι θα μας αφήσει τόσο γρήγορα, μετά το τηλεφώνημα που του είχα κάνει πριν λίγες μόνο μέρες, για την ονομαστική του γιορτή.

Μόλις είχε βγει από το νοσοκομείο και με αδύναμη φωνή, αλλά με πολύ αισιοδοξία και κουράγιο, μου είπε ότι περιμένει ένα φάρμακο, που θα βελτιώσει την κατάστασή του και ότι ελπίζει πολύ σ' αυτό.

Μάλλον ήξερε, μάλλον καταλάβαινε και απλά ήθελε να με καθησυχάσει ότι όλα είναι μια χαρά.

Έτσι ήταν ο Σπύρος. Παλληκάρι πάντα και σε όλα. Ατρόμητος. Σαν αθλητής, σαν πολιτικός, σαν κοινοβουλευτικός, σαν αυτοδιοικητικός, σαν Αντινομάρχης, σαν Δήμαρχος, σαν Άνθρωπος. Σαν τον ήρωα πατέρα του !!!

Γι' αυτό δεν πρέπει να κλάψουμε. Δε θα το ήθελε με τίποτα. Είναι η ώρα της περισυλλογής. Η ώρα που πρέπει να σκεφτούμε τη μεγάλη παρακαταθήκη και το σπουδαίο έργο που μας αφήνει.

Και να λειτουργούμε, με βάση αυτό που προστάζει η συνείδησή μας. Όπως έκανε πάντα κι' Αυτός, χωρίς να υπολογίζει το τίμημα !!!

Καλό ταξίδι αγαπημένε Φίλε !!!

 

  • Μιχάλης Μπάκας  - Συντονιστής του χαρτοφυλακίου Μετανάστευσης και Ασύλου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Δήμαρχος Λέσβου ο  Σπύρος Γαληνός , ο άνθρωπος που η μοίρα έλαχε να ζήσει ως Δήμαρχος πολυ κρίσιμες στιγμές την περίοδο της διοίκησης του από το 2014 έως το 2019. Στάθηκε όρθιος στα πολυ δυσκολα, και μαζί του κρατήθηκε και όλο το νησί, προβάλλοντας τη Λέσβο της ανθρωπιάς, τη Λέσβο της αλληλεγγύης, παρολο τον απίστευτα βρώμικο πόλεμο που δέχθηκε από ανθρώπους του πολιτικου του χώρου, του χώρου της δεξιάς, δείχνοντας με το παράδειγμα του και σε αριστερούς ότι η ανθρωπιά δεν έχει πολιτικά όρια.

Γιατί ο Σπυρος Γαληνός, στα πολύ δύσκολα, ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε άξιος...

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του, να'ναι γεροί να τον θυμουνται στα όμορφα και να τον τιμούν.

 

  • Επιμελητήριο Λέσβου

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου εκφράζει την βαθειά της θλίψη για την απώλεια του Σπύρου Γαληνού.

Ο Σπύρος Γαληνός  τίμησε τον τόπο του, αναπτύσσοντας πλούσια αθλητική δραστηριότητα και υπηρετώντας τα κοινά από θέσεις ευθύνης, ως Βουλευτής, Αντινομάρχης και Δήμαρχος Λέσβου, κοσμώντας τη δημόσια ζωή του τόπου μας. Η συνολική προσφορά του, η πορεία του και το ήθος του ας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και οδηγό για όλους μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και η μνήμη του να είναι αιωνία.

  • ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρώην Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου εκφράζει την θλίψη της  και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.

Υπηρέτησε τον τόπο του συνεπής στις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης αντιμετωπίζοντας με αξιοπρέπεια και ήθος, την πιο δύσκολη στιγμή για τη Λέσβο, την προσφυγική κρίση. Γι’ αυτή του τη στάση κατηγορήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανένας άλλος αλλά παρέμεινε με επιμονή και συνέπεια στις θέσεις του αφήνοντας παράλληλα σημαντικό έργο για τους δημότες του νησιού μας.

Αποχαιρετούμε τον Σπύρο Γαληνό με λύπη και θα τον θυμόμαστε ως παράδειγμα πολιτικού ήθους και αξιοπρέπειας. 

 

 

  • Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου αποχαιρετά  το Δήμαρχο της Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.

Η προσωπικότητά του, η μαχητικότητά του και το σθένος του ήταν στοιχεία καθοριστικά για να κρατηθεί όρθιος και ο Δήμος μας σε μια εποχή που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είμαστε υπερήφανοι που δουλέψαμε μαζί του και σταθήκαμε δίπλα του, όπως στάθηκε και εκείνος δίπλα σε εμάς για να πετύχουμε όλοι μαζί κάτι που μόνο αυτονόητο δεν ήταν τότε.

Ο Σπύρος Γαληνός θα κατέχει για πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά , όλων των εργαζομένων, των  Δήμων της Λέσβου.

Τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντίο Δήμαρχε

Μοιράσου το άρθρο!