Πολιτική

30/08/2013 - 12:10

Θ.Βαλσαμίδης: Αναγκαία η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Μυτιλήνη - Κράτηγος

ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου
Με την Παράταξη «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
 
Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου    κ. Αθανάσιο Γιακαλή
Θέμα: Λήψη μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό «Μυτιλήνη –  Κράτηγος»
 
κ. Περιφερειάρχη,
Στο τμήμα Μυτιλήνη – Κράτηγος της 73ης Εθνικής Οδού έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια πολλά τροχαία ατυχήματα, αρκετά μάλιστα εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα, όπως συνέβη και το φετινό καλοκαίρι. Για τη μείωση των ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις.
 
Το μεγαλύτερο τμήμα της Εθνικής Οδού Μυτιλήνη – Κράτηγος βρίσκεται μέσα στον πυκνοκατοικημένο ιστό της πόλης και θα πρέπει να εξεταστεί ο χαρακτηρισμός τμήματος της οδού από Εθνική σε Δημοτική Οδός και να μελετηθούν προσεκτικά παρεμβάσεις για τη μείωση του ορίου ταχύτητας. 
 
Ταυτόχρονα είναι απολύτως αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την προστασία των πεζών που κινούνται καθημερινά κυρίως από την πλευρά της θάλασσας για περίπατο αναψυχής, για άθληση κλπ, των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, αλλά και των λουομένων που χρησιμοποιούν τις παραλίες της περιοχής. Είναι πιστεύω απαραίτητο να μελετηθεί η κατασκευή πεζοδρομίου προς την πλευρά της θάλασσας, καθώς και η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.
 
Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι η αρμοδιότητα για την εν λόγω Εθνική Οδό ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα της επικινδυνότητας της οδού σε συνεργασία με την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου η οποία έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το πρόβλημα και να μας ενημερώσετε σχετικά με τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
 
Τέλος, παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα για την αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης που έχουν αφαιρεθεί, καθώς και για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για την εκ νέου διαγράμμιση των διαβάσεων της οδού. 
   
 
Με τιμή
 
Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!