Πολιτική

10/10/2013 - 09:18

Θ.Βαλσαμίδης :Ποια η τύχη του έργου για την αξιοποίηση του Ταμιευτήρα Μήθυμνας;

Θ.Βαλσαμίδης :Ποια η τύχη του έργου για την αξιοποίηση του Ταμιευτήρα Μήθυμνας;

yle="text-align: justify;">Προς: Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου  κ. Αθανάσιο Γιακαλή

Θέμα: Ποια η τύχη του έργου για την αξιοποίηση του Ταμιευτήρα της Μήθυμνας για τις υδρευτικές ανάγκες της Πέτρας και της Μήθυμνας

κ. Περιφερειάρχη,

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου της αξιοποίησης του Ταμιευτήρα της Μήθυμνας, με το οποίο μπορούν να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι υδρευτικές ανάγκες της Πέτρας και της Μήθυμνας. Για το θέμα αυτό μάλιστα το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει λάβει μέχρι σήμερα 4 σχετικές Αποφάσεις, τις αριθ. 52/03.05.2011, 109/24.07/2012, 29/18.02.2013 και τελευταία την 98/27.05.2013, προκειμένου να καταρτιστεί Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Λέσβου και τη ΔΕΥΑΛ, οι οποίοι θα είναι οι Κύριοι και φορείς λειτουργίας του έργου και να υποβληθεί πρόταση για την ένταξη του έργου στο Π.Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του ΕΣΠΑ.

Μέχρι σήμερα όμως και ενώ έχουν λυθεί νομοθετικά και γραφειοκρατικά προβλήματα που είχαν προκύψει, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του.

Δεδομένης της σημασίας του έργου για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών των Οικισμών της Πέτρας και της Μήθυμνας και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του έργου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ έχουν ελαχιστοποιηθεί, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:

  1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και η υλοποίηση του;
  2. Ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να μη χαθεί το έργο; 

 

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!