Πολιτική

17/10/2019 - 19:44

Τι αποφάσισε η Αγιάσος σχετικά με τη δημιουργία δομής για ανήλικους πρόσφυγες

Πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 16 10 2019, το απόγευμα στο Δημοτικό Καταστημα Αγιασου, συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιασου, για να συζητηθεί το φλέγον θέμα των τελευταίων ημερών , μετά τις πληροφορίες  για τη δημιουργία νέας δομής για ανήλικους πρόσφυγες  στο παλαιό κτήριο του «Θεομήτωρ» στην Αγιάσο.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ολων των φορέων και Συλλόγων της Αγιασου . Έγινε ενας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Ελαβαν τον λόγο η προεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιασου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγιασου, πολλά απο τα μελη του συμβουλίου καθως και πολλοί εκπρόσωποι ολων των συλλογων της Αγιασου. Από την συγκέντρωση προέκυψε οτι το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κοινότητας ειναι ομόφωνα αντίθετο με την δημιουργία της νέας Δομής. Τονίστηκε ιδιαίτερα από πολλούς ομιλητές, οτι η αντίθεση αυτή ουδεμιά σχέση έχει με ρατσιστική αντίληψη απέναντι στους πρόσφυγες .

Επίσης αναφέρθηκε απο πολλούς ομιλητές οτι ο πόλεμος στη Συρία ειναι αυτός που δημιούργησε εκατομμύρια πρόσφυγες μεταξύ των οποίων πολλα παιδιά, Οι δε πολεμικές επιχειρησεις που συνεχίζονται μετα την πρόσφατη εισβολή των Τουρκων στην Συρία συνεχίζουν να αποσταθεροποιούν την περιοχή της Μέσης Ανατολής δημιουργώντας ακόμα περισσότερους πρόσφυγες.

Αναφέρθηκαν επισης και αλλα νομικά θέματα που εχουν σχεση με το Θεομητωρ, το οποιο οπως ολοι γνωριζουμε κατασκεύαστηκε με δωρεα του σπουδαιου Αγιασωτη Ευεργετη Δημητριου Χατζησπυρου σαν Νοσοκομειο και αμφισβητήθηκε η νομιμότητα αλλαγης χρησης του Θεομητωρ, συμφωνα και με την διαθήκη του διαθετοντος Δημητριου Χατζησπύρου.

 

 Η ανακοίνωση από τη συνάντηση :

δ

 

κείμενο / φωτογραφίες Δημοσθένης Σκλεπάρης 

--

Δείτε αναλυτικά όλη την απόφαση στα επισυναπτόμενα αρχεία :

Μοιράσου το άρθρο!