Πολιτική

01/07/2021 - 16:04

Τι είναι η πολιτική (οι) στη Λέσβο; Το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου είναι η απάντηση

Η καθαρή είδηση είναι η δημοπράτηση για το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου.... (θυμάστε λίγο μετά το σεισμό ξεκίνησε να τρέχει αυτό το θέμα... δηλώσεις για άμεση αποκατάσταση....) 

 

 

Πώς είδε αυτή την είδηση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου  Ταξιάρχης Βέρρρος; Το δελτίο τύπου αναφέρει: 

Ανακοινώθηκε χθες η δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών του σεισμόπληκτου δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου, με προϋπολογισμό ύψους 1 περίπου εκ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από τον Δήμαρχο τις προηγούμενες ημέρες και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την διευθέτηση ενός μείζονος ζητήματος της μετά σεισμόν εποχής στον Πολιχνίτο. Να σημειωθεί ότι οι προσφορές για τη δημοπράτηση κλείνουν στις 17 Σεπτεμβρίου. 

 

----

Πώς είδε την είδηση αυτή ο επικεφαλής της παράταξης "Ξεκινάμε" Ν. Χήρας; Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει: 

Καλωσορίζουμε την υλοποίηση από την Κυβέρνηση του από  13-04-2021 αιτήματος της υπηρεσίας "Κτιριακές  Υποδομές Α.Ε", κατόπιν της απόφασης που είχε πάρει το 2017 ο τότε Δήμος Λέσβου.  Συγκεκριμένα  στις 23/6/2021 εκδόθηκε η άδεια επισκευής  του  Δημοτικού  Σχολείου Πολιχνίτου που επλήγη από το σεισμό του 2017. 

Συγχαίρουμε πρωτίστως  τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου που από   το 2017  ξεκίνησε αυτή τη προσπάθεια. Την πρόταση στήριξαν ο τότε Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και οι Βουλευτές του νησιού μας.

Λυπούμαστε, όμως, που αυτήν ακριβώς την προσπάθεια επιδίωξε να καπηλευτεί ο κ . Βέρρος. Συγκεκριμένα, όταν έμαθε ότι πρόκειται να εκδοθεί η σχετική άδεια  έσυρε  μαζί του στην Αθήνα  τον κ. Κατράνη (!) προβαίνοντας σε ένα από τα γνωστά του άνευ ουσίας επικοινωνιακά θεάματα. 

   Ο κ. Βέρρος, λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ χρέωσε τον Δήμο με 700 ευρώ (!) για μια φωτογραφία που περισσότερο θυμίζει επίσκεψη μαθητών σε αξιοθέατα της πρωτεύουσας παρά επίσημη συνάντηση Δημάρχου.     

Αναρωτιόμαστε, επομένως, κύριε Βέρρο, αν  ήταν αναγκαία τα 700€ οδοιπορικά και η business class θέση σας για να παραλάβετε μια ήδη δρομολογημένη απόφαση; Τι φοβηθήκατε μήπως δεν σας την κοινοποιήσουν;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ 

           ΞΕΚΙΝΑΜΕ

ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

 

------

Και τι λέει ο κόσμος;  τα σχόλια δικά σας...

Και το σπουδαιότερο τι λένε μαθητές και γονείς όλα αυτά τα χρόνια...

 

Μοιράσου το άρθρο!