Πολιτική

12/09/2020 - 19:33

Τι σημαίνει η δήλωση Πέτσα για "καλύτερη ανταπόκριση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κλειστή δομή"; - Δήλωση Γ. Συκά

Δήλωση Γιάννη Συκά, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής 

της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Δυτικής Λέσβου:

 

Να τοποθετηθεί τώρα δημόσια ο Δήμαρχος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όπως και οι συμπολιτευόμενες παρατάξεις, για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα: «Από χθες βρίσκουμε μία πολύ καλύτερη ανταπόκριση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ανταποκρίνονται μέχρι αυτή τη στιγμή θετικά στο κάλεσμά μας για ενότητα και υπευθυνότητα. Αν συνεχίσουμε έτσι και τις επόμενες ημέρες, θα μπορέσουμε σύντομα να έχουμε στεγάσει όλους τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι μετά από τις φωτιές, στο Καρά Τεπέ. Και μετά αφού αντιμετωπίσουμε  την άμεση κρίση να προχωρήσουμε στη μεσοπρόθεσμη λύση που φυσικά περιλαμβάνει μία κλειστή, ελεγχόμενη δομή, πολύ μικρότερου μεγέθους από αυτή που είχαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή.

 

Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση σε σχέση με τα όσα με σθένος υπερασπίστηκε ο λεσβιακός λαός το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας ηρωικό αγώνα για να γίνει πράξη το σύνθημα «ούτε στην Καράβα ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά».

 

Ζητάμε να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να δοθούν εξηγήσεις.

 

Να επαναληφθεί εδώ και τώρα η απαίτηση του λεσβιακού λαού για να μη γίνει κανένα κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας. Απεγκλωβισμός εδώ και τώρα προσφύγων και μεταναστών, να ναυλωθούν πλοία εδώ και τώρα για να τους μεταφέρουν. Καμία συναίνεση στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ.

Μοιράσου το άρθρο!