Πολιτική

29/05/2023 - 14:57

Τι συμβαίνει με τη νέα δημοπράτηση του κολυμβητήριου στα Θέρμα; Πότε θα γίνει πράξη το έργο;

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για το έργο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Είναι ήδη γνωστό πως το έργο για το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα έχει διακοπεί από το φθινόπωρο του 2022. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την παράδοση του έργου προς χρήση στα τέλη του 2023. 

Σήμερα όμως, βρισκόμαστε μετά και από την αποχώρηση του αρχικού αναδόχου εργολάβου και της διάλυσης της σύμβασής του, σε πολύμηνη αναμονή για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού προκειμένου να καθοριστεί νέος ανάδοχος. Από το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, πριν από την διακοπή των εργασιών, προκύπτει πως νέο κολυμβητήριο θα έχουμε -σε ένα θετικό σενάριο- σε δύο έτη το λιγότερο από σήμερα. 

Οι εξελίξεις αυτές καθώς και η διαχείρισή τους δεν τιμούν την μακρά ιστορία στην υδατοσφαίριση και την κολυμβητική παράδοση του νησιού, ούτε φυσικά τους απορημένους δημότες, που ενώ γνωρίζουν πως κάθε μεγάλο έργο απαιτεί υπομονή και χρόνο, εντούτοις στην προκειμένη -μεταξύ άλλων- περίπτωση έχουν χάσει την υπομονή και κυρίως την εμπιστοσύνη τους. 

Η συμβολή μας προς την κατεύθυνση αυτή είναι όχι μόνο να θυμίσουμε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, αλλά κυρίως να διατρανώσουμε προς κάθε υπεύθυνο πως το σημαντικότερο όλων στις θέσεις ευθύνης, είναι η αρχή της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ο μόνος δρόμος για αυτό είναι η άμεση αντιμετώπιση κάθε εξωγενούς και απρόβλεπτου παράγοντα χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και δίχως ευχολόγια και μετατόπιση ευθυνών.

σ

Είναι αδιανόητο να μην έχουμε μία σαφή και ξεκάθαρη ενημέρωση για το πότε θα δημοπρατηθεί εκ νέου το έργο για το κολυμβητήριο. Είναι εξίσου αδιανόητο να μην διαφαίνεται πουθενά η προτεραιοποίηση του έργου αυτού. Και είναι αδιανόητο κυρίως επειδή δεν μοιάζει να έχει γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικό έργο είναι, έχοντας λείψει ήδη από τους δημότες και τα παιδιά μας πολλά χρόνια. 

Κατά συνέπεια η δημοτική αρχή, αν δε το έχει κάνει ήδη, θα πρέπει άμεσα να «τρέξει» και να δρομολογήσει τη δημοπράτηση. Στη συνέχεια οφείλει μια αναλυτική και τελική ενημέρωση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και μία υπεύθυνη δέσμευση για τον χρόνο παράδοσής του. 

Οι δεσμεύσεις δημιουργούν ευθύνη ενώπιον όλων και η ευθύνη απαιτεί δουλειά και ταχύτητα χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα του συνολικού έργου μας.

Μοιράσου το άρθρο!