Πολιτική

24/01/2024 - 16:53

Τι συζήτησαν ο Δήμαρχος με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Νίκου Γιαννάκα, και των Προϊσταμένων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Προγραμματισμού, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου και Ζωής Ανατολίτη αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης. Έμφαση δόθηκε στα έργα τα οποία έχουν προταθεί στο νέο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπως η αποκατάσταση του επιθαλάσσιου τείχους στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, ο εκσυγχρονισμός του παλαιού κτιρίου του αρχαιολογικού μουσείου Μυτιλήνης, η β’ φάση της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων της Μυτιλήνης και ο Πύργος της Βασίλισσας στο Άνω Κάστρο της πόλης.

Πέραν αυτών, όμως, συζητήθηκαν και άλλα οριζόντια έργα, και το πώς μπορούν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και ο Δήμος Μυτιλήνης να συνεργαστούν και από κοινού να στοχεύσουν σε δράσεις και παρεμβάσεις ανάδειξης μνημείων της Μυτιλήνης και των οικισμών.   

Μοιράσου το άρθρο!