Πολιτική

12/03/2014 - 15:48

Τι θα γίνει τελικά με την επαρχιακή οδό προς Γέρα και Πλωμάρι;

style="text-align: justify;"> 
Θέμα: Καθυστέρηση στο έργο της βελτίωσης της επαρχιακής οδού προς τη Γέρα και το Πλωμάρι
 
κ. Περιφερειάρχη,
Επανέρχομαι για ακόμη μια φορά στο έργο της βελτίωσης κατά τμήματα της Επαρχιακής Οδού «Ντίπι – Παππάδος – Πλωμάρι» συνολικού Π/Υ 12,5 εκ. ευρώ, το οποίο παρότι έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του ΕΣΠΑ από το Μάρτιο του 2010 (4 χρόνια πριν) από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να υλοποιείται. 
 
Το Υποέργο που αφορά τη βελτίωση του τμήματος της Επαρχιακής Οδού «Ντίπι – Παππάδος» και την κατασκευή οδικών κόμβων προς Πηγαδάκια – Κάτω Τρίτος και Πέραμα, δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και η ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή του έργου έχει επιλεγεί, όμως δεν έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει. Σε σχετική ερώτηση μας τον περασμένο Οκτώβριο, είχατε ενημερώσει ότι εκκρεμούσε από τον Απρίλιο του 2013 η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας. 
 
Το Υποέργο που αφορά την κατασκευή της Παράκαμψης της Λαγκάδας στο Πλωμάρι, το οποίο έχει δημοπρατηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Σε σχετική ερώτηση μας είχατε ενημερώσει ότι εκκρεμούσε η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί και εκδικάστηκαν στις 02.10.2013. 
 
Το έργο αυτό, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για να βελτιωθεί η πλέον δύσκολη και επικίνδυνη επαρχιακή οδός του νησιού που οδηγεί στο Πλωμάρι, έχει καθυστερήσει σοβαρά. Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του έργου εντός του ΕΣΠΑ (έως το τέλος 2015) είναι ελάχιστα, παρακαλώ να μας ενημερώσετε για την τύχη του έργου και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την υλοποίηση του.
 
 
Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου
 
 

Μοιράσου το άρθρο!