Πολιτική

01/12/2010 - 11:35

Τηλεδιάσκεψη των μελών του Οικολογικού Άνεμου

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου τα μέλη του συνδυασμού Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Αιγαίο τα πάντα είναι διαφορετικά και καθώς η φυσική μας επαφή είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον με τη χρήση του διαδικτύου καταφέραμε να συνδεθούμε και να μιλήσουν τα μέλη του συνδυασμού  από το Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χίο, τη Μυτιλήνη αλλά και την Αθήνα.

Συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το εκλογικό  αποτέλεσμα και η οργάνωση και η δράση μας από εδώ και εμπρός. Είναι πολύ αισιόδοξο ότι οι προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας για το Βόρειο Αιγαίο θα εκπροσωπούνται στο νέο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Οικολογικός Άνεμος απευθύνεται σε πολίτες και ομάδες πολιτών που είτε έμειναν επί καιρό πολιτικά αδρανείς, είτε υποστήριζαν μέχρι τώρα άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε απογοητεύονται από τις παραδοσιακές πολιτικές προτάσεις.

Ο Οικολογικός Άνεμος φύσηξε  σε όλο το Αιγαίο μήνυμα αλλαγής στη συνείδηση των πολιτών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να οργανωθούν οι ομάδες ανα νησί ώστε να προωθούνται θέματα με τοπικές παρεμβάσεις αλλά και μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο. Προγραμματίζονται επισκέψεις του Η. Γιαννίρη σε κάθε νησί ώστε να βρεθει σε άμεση επαφή με τις τοπικές ομάδες και να οργανωθεί καλύτερα η πορεία μας. Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του συνδυασμού στη Χίο 21 και 22/12/2010. Στη συνάντηση θα γίνει γνωριμία των μελών από όλα τα νησιά, ανταλλαγή των γνώσεων και της εμπειρίας που υπάρχει συσσωρευμένη σε κάθε νησί σε εξειδικευμένα ζητήματα  πχ οικολογικά ευαίσθητες περιοχές στη Λέσβο, πρόσφυγες στη Χίο, ανακύκλωση στη Σάμο κλπ. Θα γίνει προσπάθεια να οργανωθεί και μια ανοικτή εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση στα νησιά του Αιγαίου

Εμείς, στον Οικολογικό Άνεμο, αναγνωρίζουμε πως στο έδαφος της κρίσης του πολιτικού συστήματος αναφύονται νέες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και κινήσεις πολιτών, με τις οποίες είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και στην αναζήτηση νέων θεματικών και τοπικών πλειοψηφιών. Η βιωσιμότητα της εξόδου από την κρίση θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τον πράσινο τοπικό κοινωνικό σχεδιασμό και πάνω σε αυτό το πνεύμα πορευόμαστε και σχεδιάζουμε τις παρερμβάσεις μας.

Μοιράσου το άρθρο!