Πολιτική

07/06/2022 - 09:20

Την ενίσχυση της Λέσβου με ασθενοφόρα ζήτησε ο Ιάσων Πιπίνης από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης με αντικείμενο την ενίσχυση της Λέσβου με ασθενοφόρα.

 

Ο κ. Πιπίνης, σύμφωνα με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, συζήτησε με τον κ. Παπαευσταθίου την ανάγκη που έχει το νησί για επιπλέον κάλυψη με ασθενοφόρα, ιδίως κατά την θερινή περίοδο. «Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να εξετάσει την δυνατότητα, τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες, να ενισχυθεί η Λέσβος αρχικά με τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο και το πλήρωμα του, κυρίως σε τουριστικές περιοχές όπου δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας» τονίζει ο κ. Πιπίνης.

 

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού υποστηρίζει πως «η ενίσχυση του νησιού με ασθενοφόρα είναι ένα από τα βασικά αιτήματα που μου έθεσαν το προηγούμενο διάστημα κάτοικοι του νησιού, με τους οποίους συνομίλησα. Καθώς το καλοκαίρι αρκετές περιοχές της Λέσβου, όπως για παράδειγμα ο Μόλυβος, δέχονται πολλούς ξένους επισκέπτες, οι ανάγκες για ασθενοφόρο είναι ακόμη πιο μεγάλες. Θεωρώ πως θα ήταν ωφέλιμο να υπάρχει την περίοδο αυτή ένα ασθενοφόρο με πλήρωμα σε ετοιμότητα, σε σημείο όπου συγκεντρώνονται τουρίστες και το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση. Έχοντας ως δεδομένο την ευαισθησία αλλά και την αποτελεσματικότητα του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου, ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα» επισημαίνει ο κ. Πιπίνης.

Μοιράσου το άρθρο!