Πολιτική

23/12/2010 - 09:05

Την μισθοδοσία εκπαιδευτικών την έχει αναλάβει εταιρεία που πουλάει μπαλόνια!!!-Καταγγελία για Β. Κοντάρα

 

Μια σημαντική καταγγελία κάνει σήμερα η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών της Λέσβου- Σκληροί χαρακτηρισμοί για το προϊστάμενο...μιλάνε για μαγαζάκι του και ξεπούλημα!!!!

Συγκεκριμένα:

Τελειωμό δεν έχουν οι αυθαιρεσίες του προϊσταμένου ΔΔΕ Κ. Β. Κοντάρα που μάλλον βλέπει την εκπαίδευση στο νησί σαν μαγαζί του. Χτες ήρθε στα σχολεία με e-mail το απαράδεκτο μήνυμα που επισυνάπτεται, όπου με απλό κείμενο το οποίο δεν αποτελεί δημόσιο έγγραφο- άρα δεν δεσμεύει κανέναν και κανένας δεν έχει την ευθύνη- τα σχολεία ενημερώνονται ότι κάποιος επιχειρηματίας ανέλαβε τη μισθοδοσία στο νομό μας!

Το ωραίο είναι ότι το κέρδος του ιδιώτη θα προέλθει από εισφορά 1,70 € που υποχρεώνεται να δώσει ο καθένας μας. Μάλιστα μας υποτιμούν τόσο που δεν μπήκαν καν στον κόπο να σβήσουν την αλληλογραφία του ...Γιώργου και της Γεωργίας που κανονίζουν πως θα τσεπώσει ο Γιώργος τα 1,70 €. Ακόμα πιο ωραίο είναι ότι η εταιρία «info-ball» που εμφανίζεται να κανονίζει την υπόθεση έχει ως αντικείμενο τη διακόσμηση με μπαλόνια σε πάρτυ, βαφτίσια και γιορτές (www.info-ball.gr)!

Σε τηλεφωνική ενημέρωση ο κ. Κοντάρας εξήγησε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό της μισθοδοσίας για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της προσαρμογής στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, δηλαδή να μεταφέρει στοιχεία από το ένα σύστημα στο άλλο. Και οι λύσεις σύμφωνα με τον προϊστάμενο ήταν ή να αγοραστεί λογισμικό αξίας 10.000 € ή να ανατεθεί η μισθοδοσία σε ιδιώτη. Ακόμη, πάντα τηλεφωνικά και ποτέ γραπτά, είπε ότι μπορεί βέβαια κάποιος συνάδελφος να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των καταστάσεων μισθοδοσίας, αλλά αυτό θα έχει ως συνέπεια τη διακοπή της μισθοδοσίας μέχρι να λυθεί το θέμα.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά:

  • Ιδιωτικοποίηση: τι άλλο θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε; Ακόμα κι αν δεχτούμε την ανάγκη να εξαχθεί η μισθοδοσία από ιδιώτη, γιατί αυτό πρέπει να επιβαρύνει τους συναδέλφους;
  • Πώς επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος ιδιώτης; Έγινε διαγωνισμός;
  • Οι διοικούντες; Ο κ. Κοντάρας πληρώνεται αδρά και έχει τα μέσα για λύνει αυτά θέματα και όχι να διαπιστώνει πως είναι άλυτα. Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας τζάμπα.
  • Γιατί ενώ το πρόβλημα της μισθοδοσίας είναι γνωστό από την προηγούμενη Διοίκηση, δεν έγιναν κινήσεις για την πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού με επάρκεια σε ζητήματα μισθοδοσίας;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντάρας επικαλείται το κόστος του λογισμικού (βέβαια είναι θέμα αν υπάρχει ίχνος αλήθειας στο ποσό που αναφέρει) όταν δίνουν 3.000 € για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο Σύλλογο Τάδε… Αλλά και το ότι το 1,70 όλων των καθηγητών για τους μήνες που θα ισχύσει αυτό το κόλπο βγάζει περισσότερα από 10.000 €. Το γεγονός ότι όλα έγιναν στα μουλωχτά, λίγο πριν τις διακοπές, χωρίς να ενημερωθεί η ΕΛΜΕ ή οι σύλλογοι, μας επιτρέπει να υποθέσουμε τα πάντα για την σκοπιμότητα αυτής της ιστορίας.

Αυτή η ανίκανη, καλοπληρωμένη και αυταρχική, εχθρική απέναντι στους συναδέλφους γραφειοκρατία πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Καλούμε την ΕΛΜΕ να ξυπνήσει από τη χειμέρια νάρκη της, να πάρει θέση και να ενημερώσει και την ΟΛΜΕ. Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να υπογράψουν το χαράτσι των 1,70 €, να αρνηθούν να συναινέσουν στο ξεπούλημα κάθε δημόσιας λειτουργίας. Ήδη ορισμένοι σύλλογοι αρνήθηκαν να υπογράψουν. Μπορούμε και πρέπει να το τραβήξουμε όσο πρέπει.

Μοιράσου το άρθρο!