Πολιτική

09/02/2014 - 23:15

Την Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου

yle="text-align: justify;">Επιτέλους την Τρίτη  έρχεται για ψήφιση στη Βουλή, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, ο «μίνι Καλλικράτης» που αφορά και τη Λέσβο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η τροπολογία που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης την Τρίτη, προβλέπει αλλαγές στα εξόφθαλμα λάθη του Καλλικράτη όπως αυτό του ενός Δήμου στη Ρόδο, στη Λέσβο και σε περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτές ήταν και οι μοναδικές αλλαγές που δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ καθώς σε όλα τα υπόλοιπα που χρειαζόταν «λίφτινγκ» του Καλλικράτη, δεν συμφώνησε για προφανείς, εκλογικής σκοπιμότητας λόγους.

Ο δήμαρχος Λέσβου την Παρασκευή συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη παρουσία του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Στη μικρής διάρκειας συζήτηση που έγινε, ο υπουργός Εσωτερικών όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", απευθυνόμενος προς το δήμαρχο, ανέφερε: «Κάντε υπομονή ελάχιστες μέρες».

Δύο σενάρια υπάρχουν για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου: ή θα μείνουμε στον αρχικό σχεδιασμό των 4 Δήμων όπως είχε ανακοινωθεί ή θα δημιουργηθούν 2 Δήμοι (Μυτιλήνης και Καλλονής). Μέχρι την Τρίτη θα ξέρουμε.

Μοιράσου το άρθρο!