Πολιτική

08/11/2013 - 18:54

Τ.Κουίκ: «Ευτυχώς που πρόλαβα να δω την παρέλαση στο νησί πριν την καταργήσουν ορισμένοι»

Τ.Κουίκ: «Ευτυχώς που πρόλαβα να δω την παρέλαση στο νησί πριν την καταργήσουν ορισμένοι»

Τ.Κουίκ: «Ευτυχώς που πρόλαβα να δω την παρέλαση στο νησί πριν την καταργήσουν ορισμένοι»

yle="text-align: justify;">ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ  ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ  ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΙΛΙΑ»

«ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ… ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΔΩ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ… ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ»


Τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τους Τούρκους το 1912, παρακολούθησε σήμερα ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.

Μαζί με Πολιτευτές και μέλη της τοπικής Συντονιστικής, παρέστη στην επίσημη Δοξολογία, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και παρακολούθησε την εντυπωσιακή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στην παρέλαση η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ ήταν μακριά από την εξέδρα των επισήμων, μαζί με τον κόσμο.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ:

«Αν ήταν σήμερα εδώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τελευταία στιγμή ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του, θα έβλεπε τους μαθητές του 1ου Λυκείου Μυτιλήνης να περνούν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων κουνώντας μαύρα μαντίλια.

Είναι τα παιδιά αυτά που προσπαθούν να μάθουν γράμματα σε μία αποδομημένη μνημονιακή Παιδεία. Είναι τα παιδιά αυτά που μετά τις σπουδές τους ή θα μπουν στον κατάλογο των ανέργων ή θα πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης.

ΕΡ: Γιατί δεν πήγατε στην εξέδρα των επισήμων;

ΑΠ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για μία ακόμα φορά δεν πήγαμε στην εξέδρα των επισήμων. Τηρούμε μία ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, να μην τιμούμε τις επετείους μαζί με εκείνους που συνεργούν, από όποια βαθμίδα της Πολιτικής, στην εφαρμογή των μνημονίων που έχουν τσακίσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

ΕΡ: Πώς σας φάνηκε η παρέλαση;

ΑΠ: Χαίρομαι που πρόλαβα και είδα εδώ στο νησί αυτή την εντυπωσιακή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε κι εκείνους τους απίθανους που απειλούν ότι αν ποτέ έλθουν στην εξουσία, θα καταργήσουν τις παρελάσεις. Όχι μόνο τις στρατιωτικές, αλλά και τις μαθητικές.

Γιατί δεν πάνε να το πούνε αυτό πρόσωπο με πρόσωπο στους κατοίκους στη Θράκη ή στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως τα ακριτικά; Γιατί δεν το λένε ς τη μία και μοναδική ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία; Στην Ήπειρο; Και οπουδήποτε στην Ελλάδα χτυπάει η καρδιά της ιστορίας και της πολλαπλής μνήμης που οφείλουμε να έχουμε και να διατηρούμε;»
 

Μοιράσου το άρθρο!