Πολιτική

05/09/2012 - 18:49

Τοποθέτηση Β.Τεντόμα για τη μεταφορά των μαθητών

Τοποθέτηση Β.Τεντόμα για τη μεταφορά των μαθητών

Το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 5/9/2012 συζήτησε προ ημερήσιας διάταξης το οξύ πρόβλημα που υπάρχει με το θέμα  της μεταφοράς των μαθητών.

Τα παλαιά χρέη της περιφέρειας προς τους αυτοκινητιστές, η καθυστερημένη και ανεπαρκής χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο και η απαράδεκτη απόφασή του, να αναμορφωθούν οι συμβάσεις μεταφοράς μειωμένες κατά 17% σε σχέση με τις περυσινές τιμές (που και αυτές είχαν υποστεί προηγούμενη μείωση) καθιστούν πλέον βέβαιη την αδυναμία μεταφοράς των μαθητών της Περιφέρειάς μας (και όχι μόνο) από τη πρώτη μέρα του σχολικού έτους 2012-2013.
Με βάση αυτά τα δραματικά δεδομένα ο κ. Γιακαλής πρότεινε στο περιφ. συμβούλιο να σταλεί επιστολή προς τον υπουργό κ. Στυλιανίδη όπου να διεκτραγωδεί την κατάσταση, να ζητά άμεση διάθεση κονδυλιών για αποπληρωμή των παλαιών κομίστρων και να δηλώνει ότι με τα σημερινά δεδομένα καθίσταται αδύνατη η μεταφορά των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά.
Από τη  πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» σημείωσε ότι :
1. Είναι πλέον πασιφανές ότι από τη πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς θα υπάρξει πλήρης αδυναμία μεταφοράς των μαθητών σε όλα τα σχολεία της περιφέρειάς μας.
2. Η οποιαδήποτε αλληλογραφία με το υπουργείο δεν θα αποδώσει το παραμικρό.
3. Οι περικοπές (με βάση την εντολή για παραπέρα μείωση των κομίστρων κατά 17%) στα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών, ήδη έχουν κοστολογηθεί από τον κ. Στυλιανίδη σε 25.000.000 € και βρίσκονται στη «βαλίτσα» του κ. Στουρνάρα, μαζί με όλες τις άλλες περικοπές στην υγεία, στη παιδεία, στις συντάξεις, τους μισθούς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, προκειμένου να αποδείξουν την περιβόητη «αξιοπιστία» της Ελλάδας στην Τρόϊκα.
4. Με τα δεδομένα αυτά η μόνη ρεαλιστική πρόταση αντίδρασης της περιφέρειας είναι σε συνεργασία με τους δήμους να οργανώσουν άμεσα συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νησιών και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των άμεσα ενδιαφερομένων (μαθητών-γονιών) αλλά και των εκπαιδευτικών μέχρι να ικανοποιηθεί το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα για δικαίωμα στη μόρφωση..
 
Καταλήγοντας ο κ. Τεντόμας είπε: «Αν δεν ξεσηκωθούμε για ένα πρόβλημα που αφορά σε εκατοντάδες νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων, αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα που είναι πασιφανές ότι οι συνέπειες και οι ταλαιπωρία γονιών και μαθητών είναι θέμα λίγων ημερών, τότε πότε και για ποιο πρόβλημα θα κινητοποιηθούμε;»
 
Δυστυχώς, στη πρόταση της παράταξής μας συμφώνησε (και μετά από αρκετές αμφιταλαντεύσεις) μόνο η παράταξη του κ. Κόρακα.
Ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Από το Γραφείο Τύπου

της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

 
 

Μοιράσου το άρθρο!