Πολιτική

01/06/2019 - 16:47

Τώρα «ανακάλυψαν» την ακροδεξιά στη Μυτιλήνη...

Παρέμβαση από τη Νίκη Τσιριγώτη: Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και δεν τις λερώνουμε. Ρίχνουμε ΞΑΝΑ το κόκκινο γαρίφαλο της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Αν και η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη τόσο πριν τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές σχετικά με το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπαίνει σε παζαρέματα θέσεων για τις καρέκλες και δε στηρίζει κανέναν από τους δύο του δεύτερου γύρου, πολλοί … επιμένουν να «αναρωτιούνται» τάχα τι θα κάνει το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μυτιλήνης στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Θα επιλέξει άραγε τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ ή τον εκλεκτό της ΝΔ; Δε θα μπει άραγε στο κατ’ επίφαση «μέτωπο» κατά της δεξιάς και της ακροδεξιάς (ναι της ακροδεξιάς που τώρα την «ανακάλυψαν» μερικοί μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, αφού μάλλον δεν ευδοκίμησαν τελικά οι προεκλογικές προβλέψεις και συμφωνίες); Αναρωτιούνται…


Και επειδή εμείς δεν έχουμε κοντή μνήμη, αναρωτιόμαστε με τη σειρά μας.


Μέχρι την πρώτη Κυριακή δεν έλεγαν όλοι ότι είναι οι μοναδικοί … καλύτεροι διαχειριστές; Τι άλλαξε ανάμεσα σε δύο Κυριακές; Βρέθηκαν καλύτεροι; Οι «παλιοί και δοκιμασμένοι» έγιναν προοδευτικοί απέναντι στους συντηρητικούς; Μα όλοι αυτοί, τα κόμματά τους, μαζί δε συνεργάστηκαν για να δώσουν ανάσα στο σύστημα φέρνοντας το τρίτο μνημόνιο;


Πριν 5 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δε στήριζαν κοινό υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Λέσβου; Δεν αποτελούσαν τότε τις λεγόμενες «μνηνομιακές» δυνάμεις; Σήμερα έγινε κάποιος από τους δύο τους αντι-μνημονιακός και δεν το πήραμε χαμπάρι;


Τώρα, πριν μια εβδομάδα, δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβηκαν όλοι μαζί για το «καλό του τόπου» σε κοινά τοπικά ψηφοδέλτια όπως στην Αγιάσο και αλλού; Α, ξεχάσαμε, εκεί δεν υπήρχε μέτωπο απέναντι στη συντήρηση, υπήρχε μέτωπο «προοδευτικών και συντηρητικών» απέναντι στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ας μη κοροϊδευόμαστε λοιπόν και το κάνουμε απόλυτα λιανό.


Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και δεν τις λερώνουμε. Ο κόσμος που μας ψήφισε, μας ψήφισε γιατί ξέρει ότι δε θα τον απογοητεύσουμε. Ότι δε θα μπούμε στη λογική του μικρότερου κακού που μας έφτασε ως εδώ και στα ψεύτικα διλήμματα. Ξέρει ότι δεν ξεχνάμε τα σηκωμένα χέρια στα μνημόνια και στα αντιλαϊκά μέτρα. Ξέρει ότι δεν επιλέγουμε ποιο αντιλαϊκό σαμάρι θα φορέσουμε αλλά ότι παλεύουμε από θέση αρχής και θα παλεύουμε ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα όποιο χρώμα και να έχουν. Ξέρει ότι με όλη μας τη δύναμη θα οργανώσουμε τη λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στο ίδιο το σύστημα και τα δεκανίκια του που ρημάζουν τις ζωές μας και τρέφουν τις ρατσιστικές φωνές. Ξέρει ότι μόνο εμείς έχουμε σταθερό και αταλάντευτο μέτωπο απέναντι στο φασισμό.


Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Ρίχνουμε ΞΑΝΑ το κόκκινο γαρίφαλο της Λαϊκής Συσπείρωσης!


Μυτιλήνη 31 Μάη 2019
Νίκη Τσιριγώτη
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!