Πολιτική

08/07/2023 - 07:18

Τόση αναμονή για να "φυτέψουν" Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο ;

Ραγδαίες οι εξελίξεις στις Περιφερειακές εκλογές

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA  έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η Νέα Δημοκρατία έχοντας κερδίσει με θεαματικό τρόπο τη μάχη των δύο Εθνικών Εκλογών έχει κάθε λόγο να θέλει και τον Οκτώβριο όλος ο χάρτης της Ελλάδος να είναι γαλάζιος. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση το Βόρειο Αιγαίο να αποτελέσει χρωματική παραφωνία. 

Το τραγικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι άργησε… 3 μήνες πριν από τις Περιφερειακές εκλογές έρχεται να «φυτέψει» έναν υποψήφιο που δεν ζει στο Βόρειο Αιγαίο και απλώς έχει καταγωγή από την Αγιάσο Λέσβου.  Καλούνται δηλαδή οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να τον ψηφίσουν γιατί τον προτείνει η Νέα Δημοκρατία!!!  Τώρα αν ψηφίζουμε ως πρόβατα … αυτό θα το δείξει η κάλπη!

Το 2023 – τουλάχιστον στις αυτοδιοικητικές εκλογές – οι κινήσεις έχουν νόημα να γίνονται από κάτω προς το πάνω. Τι σημαίνει αυτό: ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος ξεκινάει σταδιακά και χτίζει το συνδυασμό του με πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και με διάλογο με την τοπική κοινωνία χωρίς να εξαρτάται από κομματική στήριξη. Τα παραδείγματα του υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα αλλά και του μέχρι πριν λίγες ημέρες υποψηφίου Περιφερειάρχη Σταμάτη Μαλέλη ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία.

Τώρα δηλαδή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα περιμένει να έρθει ο «φυτευτός» από τη Νέα Δημοκρατία Αλκιβιάδης και  να «απογειώσει» την Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο που θα του χτίσει ο κομματικός μηχανισμός;

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα φιλικά ΜΜΕ προς τη Νέα Δημοκρατία διέδιδαν διάφορα ονόματα. Από την φημολογία για τη θέση του Περιφερειάρχη πέρασαν σχεδόν όλα τα «μεγάλα ονόματα» της Λέσβου καθώς και ονόματα από Λήμνο και Σάμο.  Ακόμη και ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έπαιρνε το χρίσμα σύμφωνα με την «Ηβραδυνή».  Όλα αυτά αποδεικνύουν την δυστοκία που είχε η Νέα Δημοκρατία στην εύρεση υποψηφίου Περιφερειάρχη.  Ο Αλκιβιάδης Στεφανής μάλλον είναι η λύση ανάγκης. 

Η σχέση του Αλκιβιάδη με το Βόρειο Αιγαίο είναι ουσιαστικά το χρονικό διάστημα που υπηρέτησε στη Λέσβο ως αξιωματικός  και… ασφαλώς το πλωτό φράγμα… το περίφημο «φράγμα Στεφανή» ή αλλιώς το πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 2.700 μέτρων, με το οποίο οι εμπνευστές του φιλοδοξούσαν -σε πείσμα κάθε λογικής και νομιμότητας- να σταματήσουν τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο! Και τελικά αυτή η σπάταλη ανέφικτη ιδέα πληρώθηκε και ξεχάστηκε… Εξετάζεται και ο ρόλος του στην επιλογή της Βάστριας...

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.... με καύσωνα θα ξεκινήσει το "φύτεμα" του Αλκιβιάδη στο Βόρειο Αιγαίου και οι Γεωπόνοι ανησυχούν για  το αποτέλεσμα του φυτέματος....

Μοιράσου το άρθρο!