Πολιτική

25/11/2020 - 20:04

Τοξικό πολιτικό φορτίο στην Καλλονή... Μπερδέψαμε τον σουρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό και... χάσαμε τον ρομαντισμό μας! 

Το Lesvosnews.net δημοσιεύει ίσως για τελευταία φορά την  αντιπαράθεση Ταξιάρχη Βέρρου και Νίκου Χήρα. Το έργο έχει κουράσει και πραγματικά δεν έχει νόημα να έχουμε τόσο τακτικά ένα γύρο ανακοινώσεων, απαντήσεων και ξανά απαντήσεων. Άσε που κάπου έχουν μπερδευτεί και θέματα στις ανακοινώσεις που μάλλον δεν είναι το φόρτε των δύο μονομάχων....

Μπερδέψαμε το σουρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό και... χάσαμε τον ρομαντισμό μας! 

Διαβάστε τις τελευταίες ανακοινώσεις και "απολαύστε" το τοξικό πολιτικό φορτίο. 

----

Ανακοίνωση Ν. Χήρα στο δελτίο τύπου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για ενίσχυση λόγω θεομηνίας

Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο κ. Βέρρο δεν προβαίνουμε σε κατάχρηση του λόγου μας. Κοινώς, ομιλούμε όταν έχουμε κάτι να πούμε και όχι απλά να φλυαρούμε.

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση, ύψους 200.000 € προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 28ης Σεπτεμβρίου στο Δήμο μας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή τόσο εμείς ως παράταξη όσο και ο Κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού μας και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ, Χαράλαμπος Αθανασίου τονίσαμε την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών και αποζημιώσεις των πληγέντων.

Ερωτήματα, ωστόσο, γεννά η απόφαση του κ. Βέρρου να διαθέσει εκτός από τα 23.400 για στολίδια, 20.000€ για οικονομική ενίσχυση (;;;) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ και 30.000 € - από τα προβλεπόμενα για το πάρκινγκ της Σκ. Συκαμιάς- για την ενοικίαση μηχανημάτων προς αποκατάσταση των ζημιών από την πτώση των δέντρων.

Δεν του ήταν αρκετά τα 200.000 € που διέθεσε η Πολιτεία ;

Αντίθετα, με τι έπραξε εδώ ο κ. Βέρρος, δεν ενήργησε το ίδιο γρήγορα και στην αγορά του οικοπέδου για το πάρκινγκ. Επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν προέβη σε καμία ενέργεια ερχόμενος στην εκπνοή του έτους να μας ενημερώσει πως «ήταν αδύνατον να ολοκληρωθεί η αγορά στις τελευταίες 40 μέρες».

Λιγότερο σουρεαλισμό απέδιδε στα έργα του ο Σαλβαδόρ Νταλί, απ' τον κ. Βερρο να μας χρεώνει " άγνοια στη λειτουργία των Δήμων" όταν την ίδια ώρα αδικαιολόγητα στερεί ένα έργο ανάπτυξης στο τόπο μας.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΧΗΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

----

Απάντηση Ταξιάρχη Βέρρου

Είπα να μην απαντώ, σεβόμενος και την περιπέτεια του φίλου Νίκου, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι

α) ο Νταλί δεν ήταν σουρεαλιστής ζωγράφος αλλά υπερρεαλιστής. Αφήστε τα καλλιτεχνικά ρεύματα και ασχοληθείτε με κάτι πιο εύκολο πχ πως να λέτε ψέματα χωρίς να μη μεγαλώνει άλλο η ήδη μεγάλη μύτη.

β) μάλλον τον πρώτο 1,5 χρόνο δεν έχετε πάρει είδηση το τι συμβαίνει γύρω σας και μάλλον δεν θα φτάσει μια τετραετία

γ) οι 200.000 ευρώ "βγήκαν" μόλις προχτές μετά από πολύ σκληρό αγώνα και όχι βέβαια με τα ευχολόγια σας και αφορούν ζημιές του Δήμου και όχι των ιδιωτών - εκεί να σας δω-εμείς όμως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε με τα δένδρα πεσμένα μέσα στον δρόμο

δ) με τέτοιο μπαράζ επίθεσης μάλλον κάτι θα γίνει πάλι στο μεταναστευτικό και μάλλον το αφεντικό είναι στριμωγμένο

ε) Το τι κάναμε και το τι δεν κάναμε για τους χώρους στάθμευσης στην Σκαμνιά και αλλού , είναι εύκολο να το διαπιστώσει οποίος θέλει. Το ότι θα γίνετε ρεζίλι για μια ακόμα φορά, είναι βέβαιο, αλλά πλέον δεν σας ενοχλεί. Γκαιμπελίσκοι, να πείτε τα ψέματα σας ελπίζοντας ότι στο τέλος κάτι θα μείνει

στ) Νίκο, ξέρω ότι δεν τα γράφεις εσύ και ότι δεν φταις, αλλά δυστυχώς χρησιμοποιούν το όνομα σου. Δειλοί, μοιραίοι, εξαφανισμένοι και μαθημένοι να πυροβολούν εκ του ασφαλούς, κρυπτόμενοι. Λυπάμαι.

 

-----

Και νέα απάντηση από το Νίκο Χήρα

κ.Δήμαρχε,
Σε απάντηση  της τελευταίας ανάρτησης σας, η απάντηση που αρμόζει στις απρεπείς κρίσεις και εκφράσεις σας είναι η εξής:

  Κάθε ανακοίνωση-τοποθέτηση του συνδυασμού μας «ΞΕΚΙΝΑΜΕ» οπουδήποτε και αν δημοσιεύεται, είναι της απόλυτης συμφωνίας και συναίνεσης όλων των δημοτικών συμβούλων μας και κυρίως την επιμελείται ο επικεφαλής της παράταξης μας.

  Όσον αφορά τα περί «Γκαιμπελίσκων», σας εκφράζει  πλήρως ο χαρακτηρισμός  ,γιατί είστε αρχιμάγειρας της συκοφαντίας, του ψεύδους και της υπονόμευσης των αντιπάλων συνδυασμών. Και μη ξεχνάτε κ.Βέρρο ότι ο Γκαίμπελς είχε αφεντικό. Το δικό μας αφεντικό είναι η εντιμότητα και ο καθαρός λόγος, που δυστυχώς, οι έννοιες αυτές είναι ξένες για σας.

  Τέλος, εμείς κ.Δήμαρχε θα σε ελέγχουμε, θα προστατεύουμε το δημόσιο και δημοτικό χρήμα και θα απαιτούμε διαφάνεια και λογοδοσία.

   Αν σας ενοχλούν αυτά ,τότε φροντίστε εσύ και κάνα δύο  ¨συνεργάτες¨ σας να είστε διάφανοι.

Αυτά και θα επανέλθουμε….


        Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

                      ΧΗΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

 

Μοιράσου το άρθρο!