Πολιτική

09/10/2019 - 14:24

Του πήρε δημόσια δέσμευση για τη στήριξη της Δυτικής Λέσβου (και όχι μόνο...)

Συνάντηση Ταξιάρχη Βέρρου με Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Η συνάντηση έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργού, με κυρίαρχο ζήτημα της ατζέντας της, τις ανάγκες και τα προβλήματα του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει άμεσα και ουσιαστικά προκειμένου ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου να ξεπεράσει γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτελούν επί του παρόντος τροχοπέδη στο νέο ξεκίνημά του, αλλά και να ενισχυθεί οικονομικά. Εξάλλου είναι γνωστό πως ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, είχε στείλει διαδοχικά υπομνήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών από το περασμένο καλοκαίρι, εκθέτοντας τεκμηριωμένα τις ειδικές ανάγκες και προβλήματα που υπάρχουν σε έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση νέους δήμους της χώρας. Τα προβλήματα (προσωπικό, μηχανοκίνητος εξοπλισμός, υπόθεση Βρίσας, ενοίκιο, διαμόρφωση και εξοπλισμός του νέου κτηρίου για τη στέγαση του Δήμου) και οι έκτακτες ανάγκες από την επιβάρυνση της διαχείρισης του προσφυγικού, αναλύθηκαν ένα προς ένα, στη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης στο Υπουργείο. Με τον Υπουργό μάλιστα να δεσμεύεται δημόσια για τη στήριξη της Δυτικής Λέσβου, μέσω συνέντευξης που προκάλεσε αμέσως μετά τη συνάντηση στην ΕΡΤ. 

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών στην δήλωσή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε γενικότερα στην πρόθεση της κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό της Λέσβου με αφορμή κυρίως το προσφυγικό. Προαναγγέλλοντας αντίστοιχες επαφές και συναντήσεις, τόσο με τους τοπικούς βουλευτές, όσο και με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Μυτιλήνης. 

Μοιράσου το άρθρο!