Πολιτική

11/06/2020 - 11:03

Τους έδωσαν 6 κιλά σανό για κάθε πρόβατο... Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την οικονομική βοήθεια στους κτηνοτρόφους

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε τσεκουράτα ότι θα δώσει οικονομική βοήθεια στους κτηνοτρόφους ύψους τεσσάρων ευρώ, δηλαδή πέντε – έξι κιλά σανό για κάθε πρόβατο!

Με την παραπάνω ανακοίνωση, που αποτελεί εμπαιγμός,  χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες των Λέσβιων κτηνοτρόφων για ουσιαστική και πραγματική στήριξη ενός τομέα που υποφέρει από την ύφεση του κορονοϊού,  τη νησιωτικότητα και την δωδεκαετή συνεχόμενη καραντίνα του καταρροϊκού πυρετού. 

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες εφαρμογής μνημονίων και ασφυκτικών δημοσιονομικών πλαισίων κατόρθωσε να ενισχύσει πολύ περισσότερο τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι με καλύτερες συνθήκες σήμερα περίμεναν από την κυβέρνηση της ΝΔ περισσότερη στήριξη.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της Λεσβιακής κτηνοτροφίας και να δώσει συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση de minimis, όπως είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, για τις απώλειες που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι μας από την καραντίνα του καταρροϊκού πυρετού.

Μια τέτοια πράξη θα είναι δίκαιη και σωστή αφού εξ αιτίας της καραντίνας του καταρροϊκού πυρετού οι τιμές ανά κιλό αμνοεριφίου στο σφαγείο είναι 2 ευρώ/κιλό μικρότερες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!